Natječaj za 24. festival Pjesme Podravine i Podravlja
Piše: redakcija On 22 Velj, 2016 At 02:30 PM | Categorized As Događanja | With 0 Comments

Pitomača…

Otvoren je Natječaj za nove skladbe za 24. tamburaški glazbeni festival Pitomača 2016.

Medijski pokrovitelj Scena.hr

festival Pjesme Podravine- Cilj ove, još uvijek nove, koncepcije je jasnije određivanje propozicija za skladbe koje želimo na 24. glazbenom festivalu u Pitomači. Nadamo se da ćemo tako autorima i izvođačima pomoći u odabiru sadržaja kojim će se predstaviti na Festivalu i potaknuti ih da svoje radove prijave na natječaj – istaknuo je umjetnički ravnatelj Marinko Barčan.
Udruga Glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja raspisala je natječaj za 24. glazbeni festival u Pitomači. Ove godine nastavlja se dobra tradicija i iskustvo s prošlogodišnjeg Festivala. I dalje podijeljen na dvije festivalske večeri, ali s manjim brojem novih skladbi, otvoreniji prema suvremenim tamburaškim oblicima i sklon očuvanju tradicionalnih, ovogodišnji festival u Pitomači svojoj publici želi predstaviti kvalitetne skladbe popularnog tamburaškog te etno i folklornog izričaja.
Prva festivalska večer tako će biti posvećena popularnim tamburaškim skladbama u slobodnoj formi, bez ograničenja glazbenog stila i jezika. Glavni kriteriji za odabir skladbi su kvaliteta skladbe i izvođača te prihvatljivost za slušatelje. Deset skladbi ove večeri bit će izabrane putem izravnog poziva Festivala, a ostale skladbe izabrat će se putem natječaja. U skladbama se, uz tradicijske instrumente kao što su tambure, violine, cimbal i harmonika, mogu koristiti i ostali instrumenti, osim onih sa sintetskim zvukovima.
Na drugoj festivalskoj večeri predstavit će se etno i folklorne skladbe Podravine i Podravlja. Pet skladbi za ovu večer bira se putem izravnog poziva organizatora Festivala renomiranim hrvatskim autorima dok se ostale skladbe biraju putem natječaja. U obzir dolaze etno i folklorne skladbe temeljene na glazbenim i jezičnim specifičnostima krajeva uz rijeku Dravu. Skladbe izvode mali sastavi, folklorne skupine i solisti uz pratnju Tamburaškog orkestra HRT-a.
Demo snimke skladbi za obje festivalske večeri šalju se na adresu Glazbeni festival Pitomača, Gajeva 26/1, 33405 Pitomača u formatu audio CD-a, ili putem maila prijavom na [email protected] zaključno s 31. ožujkom 2016. godine. Detaljnije informacije o prijavi možete pronaći u tekstu natječaja.

NATJEČAJ za nove skladbe koje će biti izvedene na 24. glazbenom festival Pjesme Podravine i Podravlja PITOMAČA 2016.

Festival će se održati u dvije večeri:
I. POPULARNE TAMBURAŠKE SKLADBE – petak, 10. lipnja
1. Forma skladbi je slobodna, bez ograničenja glazbenog stila i jezika.
2. Glavni kriteriji za odabir skladbi su: kvaliteta skladbe i izvođača te prihvatljivost za slušatelje.
3. Deset skladbi bit će izabrane putem izravnog poziva organizatora Festivala dok će ostale biti izabrane na natječaju

II. ETNO I FOLKLORNE SKLADBE PODRAVINE I PODRAVLJA – subota, 11. lipnja
1. Primaju se etno i folklorne skladbe temeljene na glazbenim i jezičnim specifičnostima krajeva uz rijeku Dravu.
2. Skladbe izvode mali sastavi, folklorne skupine i solisti uz pratnju Tamburaškog orkestra HRT-a.
3. Pet skladbi bit će izabrane putem izravnog poziva organizatora Festivala dok će ostale biti izabrane na natječaju

Opće odredbe za obje festivalske večeri:
Demo snimke skladbi šalju se na adresu Glazbeni festival Pitomača, Gajeva 26/1, 33405 Pitomača u formatu audio CD-a, ili putem e-maila prijavom na [email protected]
Uz demo snimku skladbe treba priložiti stihove, naziv izvođača, te imena i kontakt – podatke svih autora.
Prijave na natječaj moraju se predati najkasnije do 31. ožujka 2016. godine.
Dužina skladbe preporučuje se do 3:30 minuta.
Svaki pojedini autor ima pravo sudjelovanja na festivalu s najviše tri skladbe, od čega dvije skladbe pristigle na natječaj i jedna skladba po pozivu.
Slanjem skladbi na natječaj autori jamče da skladbe nisu ranije objavljene, javno izvođene i da su isključivi nositelji autorskih prava. Autori nemaju pravo naknadnog povlačenja odabranih skladbi.
Slanjem skladbi na natječaj autori prihvaćaju sve natječajne uvjete i prenose pravo na organizatora prve javne izvedbe, objavljivanje na nosačima zvuka i slike, kao i objave na digitalnim servisima. Sva ostala prava pripadaju autorima prema Zakonu o autorskom i srodnim pravima.

Foto: Press

comment closed

>