Raphaël Benoliel: Snimanje u Hrvatskoj je divno iskustvo!
Piše: Gordana Malašić Lazić On 27 Srp, 2015 At 05:39 PM | Categorized As Događanja | With 0 Comments

Snimali u Hrvatskoj…

Producent francuskog filma ‘The Lake’ otkrio je detalje sa snimanja

Raphaël Benoliel- Uživali smo snimati u Hrvatskoj, ekipa je bila profesionalna, fleksibilna i posvećena filmu. Više od toga ne možemo tražiti – kazao je producent Raphaël Benoliel. U subotu je završeno snimanje francuskog filma Jezero (The Lake). Akcijski triler je u režiji Stevena Qualea i produkcijske kuće EuropaCorp Luca Bessona. Film se u Hrvatskoj snimao zahvaljujući programu poticaja filmske proizvodnje Hrvatskog audiovizualnog centra.

O snimanju filma
A film govori o mornaričkim komandosima koji pokušavaju riješiti davno zaboravljenu tajnu i pritom na dnu jezera otkrivaju sanduke u kojima su skrivene zlatne poluge. Radnja je smještena u Bosnu i Hercegovinu, ali je većina filma snimljena na lokacijama u Hrvatskoj. Dvije filmske ekipe snimale su u Zagrebu, Istri i okolici (Grožnjan i Hum), u Karlovcu i Ogulinu, na Lokvarskom jezeru u Gorskom kotaru i na jezeru Čiče nedaleko od Velike Gorice.

Raphael Benoliel- Nismo uspjeli vidjeti cijelu zemlju, ali imali smo priliku istražiti niz različitih lokacija – od šarmantnog i najmanjeg grada na svijetu Huma do Zagrebačkog velesajma gdje smo uspjeli stvoriti grad razrušen u ratu. Potpora koju smo dobili od gradova u kojima smo snimali, kao i podrška vojske, učinili su naše snimanje divnim iskustvom – rekao je producent Benoliel.

Polovicu ekipe činili su hrvatski filmski djelatnici (scenografi, snimatelji/koordinatori kamere, direktori filma 1. i 2. ekipe, vođe snimanja, kaskaderi), sporedne uloge u filmu nosi i nekoliko hrvatskih glumaca, a angažirano je i preko tisuću statista. Servisnu produkciju u Hrvatskoj vodila je produkcijska kuća Pakt Media, a planirana potrošnja EuropaCorpa je preko 50 milijuna kuna (gotovo 7 milijuna eura). Kroz filmske poticaje Hrvatskog audiovizualnog centra ostvarit će povrat od 20 posto priznatih lokalnih troškova. Premijera filma planira se na ljeto 2016. godine.

Raphael Benoliel- Program poticaja je izuzetno bitan kad birate destinaciju za snimanje. Sustav koji ste uspostavili u Hrvatskoj je dobar, a HAVC i ravnatelj Hrvoje Hribar bili su nam od velike pomoći kada smo razmatrali snimanje u vašoj zemlji. Hrvatska je definitvno jedna od mojih top destinacija za snimanje. Još jednom zahvaljujem svim tehničarima i ekipi koja je radila s nama, Diegu Zancu i njegovom sjajnom timu – poručio je Benoliel.

Foto: Pakt Media

comment closed

>