Scena.hr http://www.scena.hr Online News Portal Mon, 27 Mar 2017 17:19:50 +0000 hr hourly 1 http://wordpress.org/?v=3.7.19 Ekskluzivni video: Raspjevani boksač Damir Škaro http://www.scena.hr/naslovnica/ekskluzivno-raspjevani-damir-skaro/ http://www.scena.hr/naslovnica/ekskluzivno-raspjevani-damir-skaro/#comments Mon, 27 Mar 2017 17:12:21 +0000 http://www.scena.hr/?p=86446 U opuštenoj atmosferi… Glazbenica Paula Jusić iznenadila je Škaru te ga pozvala da zapjeva s njom. Proslavljeni boksač kaže da voli pjevati, ali smatra da je puno lakše pjevati za stolom, nego pred publikom - Jako ugodna večera u restoranu kod mog dragog kolege Velimira Čerkeza i vrijednih organizatorica Miss Supranational Hrvatska, šarmantnih Sanje Bjedov […]

The post Ekskluzivni video: Raspjevani boksač Damir Škaro appeared first on Scena.hr.

]]>
U opuštenoj atmosferi…

Glazbenica Paula Jusić iznenadila je Škaru te ga pozvala da zapjeva s njom. Proslavljeni boksač kaže da voli pjevati, ali smatra da je puno lakše pjevati za stolom, nego pred publikom

Damir Škaro- Jako ugodna večera u restoranu kod mog dragog kolege Velimira Čerkeza i vrijednih organizatorica Miss Supranational Hrvatska, šarmantnih Sanje Bjedov Popović i Tamare Roglić – osvrnuo se Damir Škaro na ugodno druženje. Proslavljeni boksač u subotu je bio na after partyju Miss Supranational za Zagreb i Zagrebačku županiju u restoranu Mostovi. Na izboru ljepote u Lisinskom goste je zabavljala sjajna glazbenica Paula Jusić, koja je zapjevala i na Paula Jusić, Đelo Jusićpartyju. Na klaviru Paulu je pratio njezin suprug Đelo Jusić Jr. U restoranu je bila opuštena i vedra atmosfera, pa je Škaro poželio da Paula otpjeva još jednu pjesmu. No glazbenica je slavnog boksača pozvala da joj se pridruži, a svoje glazbeno umijeće pokazao je i vlasnik restorana Velimir Čerkez. Portal Scena.hr ekskluzivno donosi raspjevani video.
- Puno je lakše pjevati za stolom, nego pred publikom. Volim pjevati, ali znam da baš nisam neki talent za pjevačku zvijezdu. Svejedno i bez talenta za pjesmu, zahvalan sam dragom Bogu za sve druge talente – naglasio je Škaro. Na ugodnoj večeri, u organizaciji vlasnica licence Miss Supranational Hrvatska Sanje Bjedov Popović i Tamare Roglić, uživali su brojni drugi partneri i suradnici ovog izbora ljepote.

Foto: Scena.hr
video:

A post shared by Scena.hr (@scena.hr) on

The post Ekskluzivni video: Raspjevani boksač Damir Škaro appeared first on Scena.hr.

]]>
http://www.scena.hr/naslovnica/ekskluzivno-raspjevani-damir-skaro/feed/ 0
Mali princ Maria Kovača u Dubravi http://www.scena.hr/kultura/mali-princ-u-dubravi/ http://www.scena.hr/kultura/mali-princ-u-dubravi/#comments Mon, 27 Mar 2017 16:14:08 +0000 http://www.scena.hr/?p=86438 Premijera… Nova kazališna predstava u ovoj sezoni, ‘Mali princ‘ u Dječjem kazalištu Dubrava nastala je prema popularnoj noveli A. de Saint-Exupéryja, a u režiji Maria Kovača na programu je 31. ožujka 2017. Mali princ alegorija je o bolnom procesu odrastanja i stjecanja gorkih životnih iskustava i spoznaja, idealan vodič za djecu i mlade kroz prve […]

The post Mali princ Maria Kovača u Dubravi appeared first on Scena.hr.

]]>
Premijera…

Mali princNova kazališna predstava u ovoj sezoni, ‘Mali princ‘ u Dječjem kazalištu Dubrava nastala je prema popularnoj noveli A. de Saint-Exupéryja, a u režiji Maria Kovača na programu je 31. ožujka 2017.
Mali princ alegorija je o bolnom procesu odrastanja i stjecanja gorkih životnih iskustava i spoznaja, idealan vodič za djecu i mlade kroz prve dvojbe, strahove i životne gubitke. Neodređenim trenutkom odrastanja, koji se djeci uvijek dogodi nešto ranije ili Mali princkasnije, bačeni su u zbunjujući, apsurdni i često zastrašujući svijet odraslih. On im nameće svoju agresivnu i grabežljivu logiku kao jedinu moguću, a sve koji požele “ostati djeca”, proglašava neozbiljnima i nezrelima. Pokušalo se ostvariti predstavu koja iz dječje perspektive sagledava ludilo koje nas svakodnevno okružuje, ali i prikazuje put Malog princa kao potragu svakog djeteta za vlastitim mjestom u svemiru. Svi mi imamo svoje Ruže i Lisice u životu, no, mnogi pobjegnu od njih u potrazi za nečim što nikada ne nađu. Ova predstava je i potraga i lutanje, put koji nas kružno vraća na mitsko mjesto polaska – u djetinjstvo!

Antoine de Saint-Exupéry
MALI PRINC
igrana predstava / 6+
trajanje / 45 minuta
svečana premijera / 31. ožujka 2017.
redatelj / Mario Kovač
dramatizacija / Maja Kovač
likovno oblikovanje predstave / Davor Prah
koreografija / Maja Kovač
dizajn rasvjete/ Alen Marin
glazba / Nikša Marinović
grafičko oblikovanje / Igor Mihovilović
Igraju: Maja Kovač, Iskra Jirsak, Nikša Marinović, Marko Cindrić

Foto: Press – Nives Sertić

The post Mali princ Maria Kovača u Dubravi appeared first on Scena.hr.

]]>
http://www.scena.hr/kultura/mali-princ-u-dubravi/feed/ 0
Noćna ptica najbolji narativni film festivala animacije http://www.scena.hr/televizija/nocna-ptica-najbolji-film-festivala/ http://www.scena.hr/televizija/nocna-ptica-najbolji-film-festivala/#comments Mon, 27 Mar 2017 15:55:38 +0000 http://www.scena.hr/?p=86434 Utrecht… - Intenzivna atmosfera odmah nas je uvukla u film. Smatramo da je priča vrlo zanimljiva, a glavni lik izuzetno životan – izjavio je žiri prilikom dodjele nagrade. Dvadeseti Nizozemski festival animacije u Utrechtu održao se od 22. do 26. ožujka 2017. godine, a manjinska hrvatska koprodukcija Noćna ptica proglašena je najboljim narativnim kratkometražnim animiranim […]

The post Noćna ptica najbolji narativni film festivala animacije appeared first on Scena.hr.

]]>
Utrecht…

Noćna ptica- Intenzivna atmosfera odmah nas je uvukla u film. Smatramo da je priča vrlo zanimljiva, a glavni lik izuzetno životan – izjavio je žiri prilikom dodjele nagrade.
Dvadeseti Nizozemski festival animacije u Utrechtu održao se od 22. do 26. ožujka 2017. godine, a manjinska hrvatska koprodukcija Noćna ptica proglašena je najboljim narativnim kratkometražnim animiranim filmom. Članovi žirija bili su Michael Dudok de Witt, Igor Kovaljov i Takeshi Nagata.
Noćnu pticu režirala je slovenska redateljica Špela Čadež, a nastao je u koprodukciji hrvatskog Bonobostudija. Film je do sada nagrađen na Festivalu slovenskog animiranog filma, Međunarodnom festivalu dokumentarnog i animiranog filma DOK Leipzig, Međunarodnom festivalu animiranog filma Animated Dreams i Međunarodnom festivalu animiranog filma Animateka.
Nagradu za najbolji nenarativni kratkometražni animirani film na festivalu u Utrechtu dobio je film Strange Fish Stevena Subotnicka, dok je najbolji dugometražni animirani film The Red Turtle Michaela Dudoka de Witta.
Podsjetimo, u natjecateljskom programu prikazana je i Ježeva kuća Eve Cvijanović, a u popratnom programu frestivala ‘Expanding Animation’ sudjelovao je hrvatski filmaš i slikar Marko Tadić.

Foto: Press

The post Noćna ptica najbolji narativni film festivala animacije appeared first on Scena.hr.

]]>
http://www.scena.hr/televizija/nocna-ptica-najbolji-film-festivala/feed/ 0
Od 1.travnja: Zvijezde pod hipnozom! http://www.scena.hr/naslovnica/od-1-travnja-zvijezde-pod-hipnozom/ http://www.scena.hr/naslovnica/od-1-travnja-zvijezde-pod-hipnozom/#comments Mon, 27 Mar 2017 11:05:13 +0000 http://www.scena.hr/?p=86427 Show.. Zabavni show ‘Zvijezde pod hipnozom’ stiže ove subote na Novu TV. Producenti najavljuju pregršt zabave jer ovaj jedinstveni show preuzima kontrolu nad poznatima i dovodi ih u nevjerojatne situacije i to sve pod – hipnozom! Koncept emisije je takav da voditelji, Dušan Bućan i hipnotizer Timoteo Crnković, u studiju showa jednom tjedno ugoste zvijezde […]

The post Od 1.travnja: Zvijezde pod hipnozom! appeared first on Scena.hr.

]]>
Show..

Zvijezde pod hipnozom, Dušan Bućan, Timoteo CrnkovićZabavni show ‘Zvijezde pod hipnozom’ stiže ove subote na Novu TV. Producenti najavljuju pregršt zabave jer ovaj jedinstveni show preuzima kontrolu nad poznatima i dovodi ih u nevjerojatne situacije i to sve pod – hipnozom!
Koncept emisije je takav da voditelji, Dušan Bućan i hipnotizer Timoteo Crnković, u studiju showa jednom tjedno ugoste zvijezde koje su pristale proći kroz proces hipnoze. Ova jedinstvena emisija povest će hipnotizirane javnosti poznate osobe kroz ludo putovanje prepuno zabave, kako za njih, tako i za sve gledatelje. Zvijezde će se naći na pola puta između sna i jave, na mjestu gdje neće znati što ih je snašlo, i to sve pred kamerama ovog urnebesno zabavnog showa. U emisijama ćemo vidjeti prethodno snimljene skečeve koji se izmjenjuju s hipnozama uživo na samoj pozornici u studiju gdje će zvijezde, upravo tijekom emisije, imati priliku po prvi puta pogledati se u hipnotiziranom stanju.
Zvijezde pod hipnozom, Dušan Bućan, Timoteo CrnkovićOno što će gledatelji vidjeti u showu je scenska hipnoza – scenski prikaz moći sugestije u kojem je bitno da se sama osoba osjeća dobro, a da je publika jednako zabavljena. Osobe koje su otvorene prema hipnozi zapravo su pozitivne, zabavne i kreativne, dok su osobe koje se teže prepuštaju hipnozi one koje više analiziraju i racionaliziraju. – otkriva Timoteo.
Bitno je za naglasiti – ovaj show ni dokazuje, niti opovrgava moći hipnoze, ovaj će fenomen uvijek biti podvrgnut sudu cinika i nevjernika. No, upravo ćemo uz pomoć hipnotizera vidjeti niz poznatih osoba kakve nismo nikada do sada imali priliku vidjeti. Ovo je show koji donosi niz zabavnih, smiješnih, neobičnih i iznenađujućih situacija kroz koje će prolaziti sudionici ovog izazova, te će se zajedno s gledateljima zabaviti gledajući kako su ih savladali.
Hoće li svi uspjeti biti hipnotizirani, ili se među našim zvijezdama krije i netko tko je jednostavno nedovoljno otvoren da se nađe u stanju hipnoze, tek ćemo vidjeti, no jedno je sigurno – sedam zvijezda po emisiji bit će gosti showa ‘Zvijezde pod hipnozom’.
Emisija će osim samih ‘zvijezda pod hipnozom’ iz tjedna u tjedan ugostiti i druge predstavnike društvenog života, glumci, sportaši, glazbenici i druge koji će iz prve ruke biti dati svoj osvrt na hipnozu. Hoće li se i oni podvrgnuti istoj ili će iz studija showa ipak izaći kao skeptici i nevjernici, tek ćemo vidjeti.

Foto: Press

The post Od 1.travnja: Zvijezde pod hipnozom! appeared first on Scena.hr.

]]>
http://www.scena.hr/naslovnica/od-1-travnja-zvijezde-pod-hipnozom/feed/ 0
Hrvatska poruka za Svjetski dan kazališta http://www.scena.hr/naslovnica/hrvatska-poruka-za-svjetski-dan-kazalista/ http://www.scena.hr/naslovnica/hrvatska-poruka-za-svjetski-dan-kazalista/#comments Mon, 27 Mar 2017 10:47:11 +0000 http://www.scena.hr/?p=86417 HDDU… Za Svjetski dan kazališta Hrvatsko društvo dramskih umjetnika je za obilježavanje ovogodišnjeg Svjetskog dana kazališta, koji se slavi u kazalištima diljem svijeta u ponedjeljak 27. ožujka, izabralo poruku velikana hrvatskog glumišta, redatelja Georgija Para, koju je napisao 2001. godine: - Sudionici smo i svjedoci općeg nesuglasja koje potresa Hrvatsku, i to na svim razinama, […]

The post Hrvatska poruka za Svjetski dan kazališta appeared first on Scena.hr.

]]>
HDDU…

Za Svjetski dan kazališta

HNK, Svjetski dan kazalištaHrvatsko društvo dramskih umjetnika je za obilježavanje ovogodišnjeg Svjetskog dana kazališta, koji se slavi u kazalištima diljem svijeta u ponedjeljak 27. ožujka, izabralo poruku velikana hrvatskog glumišta, redatelja Georgija Para, koju je napisao 2001. godine:
- Sudionici smo i svjedoci općeg nesuglasja koje potresa Hrvatsku, i to na svim razinama, od političke, ekonomske, društvene, medijske pa do kulturne, a to će reći i kazališne. Gotovo pola stoljeća jednoumlja otupilo je prirodnu čovjekovu potrebu za iskazivanjem osobnog, različitog stajališta. Kad smo se napokon u vlastitoj državi izborili za promjenu političkih okolnosti, izbila je zapretena energija stvarajući pretpostavku za demokratski, pluralistički oblik i način života. Međutim, danas još uvijek živimo dajući oduška oslobođenim mislima i razbuktanim strastima te kao da nismo spravni za kreativnu sintezu suprotstavljanja. Tako naša neslaganja često prerastaju u netrpeljivost, a naša isključivost, kao recidiv monološke svijesti, onemogućuje dijalog.
Nama se povijest dogodila brže od promjene svijesti. Povijesno smo zakoračili u demokraciju dok na razini svijesti još uvijek robujemo posljedicama totalitarizma.
U ovakvom dinamičnom vremenu bavimo se kazalištem. Naše hrvatsko danas i ovdje na buran se način odražava na svim razinama kazališnog života, od političke (ekonomske, društvene, medijske) pa sve do profesionalne i umjetničke.
Život se promijenio i mijenja se. Kazalište se promijenilo i mijenja se. Svi ti procesi promjene, a to valja istaknuti, odvijaju se na osjetljiv i delikatan način.
Treba imati strpljenja da se transformacija dogodi na prirodan, logičan, sebi sličan način. Tu svaki grub pritisak može rezultirati novim podjelama i isključivostima ili zaprijetiti nekim novim jednoumljem. Kreativan dijalog, argumentirana polemika i tolerantno suprotstavljanje načini su da se takvo što izbjegne i da se stvore novi, bolji uvjeti za život hrvatskog društva, pa i kazališta.
Kazalište je dijalog, i to ne samo onaj na pozornici već i na relaciji scene i gledališta. Upravo zato kazalište bi danas moglo i moralo odigrati ljekovitu i odgojnu ulogu u promicanju i njegovanju kulture dijaloga – Georgij Paro, 2001.

Foto: Scena.hr

The post Hrvatska poruka za Svjetski dan kazališta appeared first on Scena.hr.

]]>
http://www.scena.hr/naslovnica/hrvatska-poruka-za-svjetski-dan-kazalista/feed/ 0
Svečani koncert: Zagrebačka filharmonija u Beču http://www.scena.hr/dogadjanja/zagrebacka-filharmonija-u-becu/ http://www.scena.hr/dogadjanja/zagrebacka-filharmonija-u-becu/#comments Mon, 27 Mar 2017 10:25:53 +0000 http://www.scena.hr/?p=86409 Beč… Godina kulture Hrvatska – Austrija 2017. Medijski pokrovitelj Scena.hr Zagrebačka filharmonija nastavlja širiti kulturne granice i njegovati prijateljske veze između Zagreba i Beča. Hrvatska i Austrija povijesno i kulturološki oduvijek su bile povezane, a projektom ‘Godina kulture – Hrvatska i Austrija 2017.’, kroz niz manifestacija, i u Austriji i u Hrvatskoj, slavit će se […]

The post Svečani koncert: Zagrebačka filharmonija u Beču appeared first on Scena.hr.

]]>
Beč…

Godina kulture Hrvatska – Austrija 2017.

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Zagrebačka filharmonijaZagrebačka filharmonija nastavlja širiti kulturne granice i njegovati prijateljske veze između Zagreba i Beča. Hrvatska i Austrija povijesno i kulturološki oduvijek su bile povezane, a projektom ‘Godina kulture – Hrvatska i Austrija 2017.’, kroz niz manifestacija, i u Austriji i u Hrvatskoj, slavit će se prijateljstvo i povezanost naših zemalja. Zagrebačka filharmonija od sezone 2016./2017. ima novog šefa dirigenta, a za tu časnu funkciju izabrala je izvrsnog, mladog i karizmatičnog austrijskog dirigenta Davida Danzmayra, rođenog i odgajanog u okruženju i ‘školi’ austrijske glazbene izvrsnosti, a koji je orkestru dao novi polet i usmjerenje.
Upravo vođeni ovim projektom, Zagrebačka filharmonija održat će koncert danas, 27. ožujka 2017. godine u bečkom Konzerthausu (Grosser Saal), pod ravnanjem proslavljenog kineskog dirigenta Muhai Tanga, dok će kao solisticanastupiti austrijsko-ruska pijanistica Lisa Smirnova, oboje dobri znanci Zagrebačke filharmonije.
Muhai Tang, sin uglednog kineskog filmskog redatelja, ima veliku međunarodnu reputaciju, a karijeru je počeo još godine 1983. kada je na poziv velikog Herberta von Karajana nastupio u sezoni Berlinske filharmonije. To mu je otvorilo put do dirigentskog pulta ponajboljih europskih i svjetskih orkestara i opernih kuća. Njegov bogati repertoar obuhvaća djela od baroka pa sve do djela suvremenih skladatelja. Odnedavno je umjetnički ravnatelj Šangajske filharmonije, a nekoliko sezona bio je šef-dirigent Beogradske filharmonije s kojom je nastupao i u sezoni Zagrebačke filharmonije u sklopu njezina Regionalnog ciklusa.
Lisa Smirnova je globalno priznata pijanistica koja očarava slušatelje svojim izvedbama glazbe klasike i baroka. Redovito nastupa u najvećim svjetskim dvorana kao što su Wigmore Hall u Londonu, Musikverein u Beču te Carnegie Hall, a surađuje s ponajboljim dirigentima današnjice poput Manfreda Honecka, Carlosa Kalmara, Andreya Boreyka i drugih.
Zagrebačka filharmonijaZagrebačka filharmonija će u Beču izvesti veoma zanimljiv i zahtjevan program, Schumannov Konzertstuck i i Berliozovu veličanstvenu Fantastičnu simfoniju, a uz to, na programu će se, kao i prilikom svakog gostovanja, naći i jedna skladba hrvatskog skladatelja; ovoga puta to je Simfonijsko kolo Jakova Gotovca čime će naši filharmoničari prenijeti dašak hrvatske kulture Beču.
Ovakva suradnja između Austrije i Hrvatske odlična je prilika da promoviramo naše kulturno bogatstvo, a nastupom Zagrebačke filharmonije moći ćemo pokazati svu našu raskoš i vrijednost u neponovljivom glazbenom doživljaju.
‘Godina kulture Hrvatska – Austrija 2017.’ projekt je u organizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova i Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Veleposlanstva RH u Austriji, Austrijskog kulturnog foruma te Saveznog ministarstva za Europu, integraciju i vanjske poslove Republike Austrije.

Foto: Press

The post Svečani koncert: Zagrebačka filharmonija u Beču appeared first on Scena.hr.

]]>
http://www.scena.hr/dogadjanja/zagrebacka-filharmonija-u-becu/feed/ 0
Franković, Solomun i Janković: Predstava o savršenim voajerima http://www.scena.hr/lifestyle/frankovic-solomun-jankovic-room-no-7/ http://www.scena.hr/lifestyle/frankovic-solomun-jankovic-room-no-7/#comments Mon, 27 Mar 2017 08:52:13 +0000 http://www.scena.hr/?p=86383 Room No.7… Imate nevjerojatnu priliku promatrati nekoga, a da oni to ne znaju. Savršeni voajeri. Jedan motel. Jedna soba. Neodređeno vrijeme. Nepoznati ljudi. Vi znate što se događa. Na vama je kako reagirate. Ako reagirate. Ljudski je ignorirati. Zar ne? Ako imate pitanja zovite recepciju. Spojit će vas sa Sobom broj 7. Odgovori su tamo. […]

The post Franković, Solomun i Janković: Predstava o savršenim voajerima appeared first on Scena.hr.

]]>
Room No.7…

Imate nevjerojatnu priliku promatrati nekoga, a da oni to ne znaju. Savršeni voajeri. Jedan motel. Jedna soba. Neodređeno vrijeme. Nepoznati ljudi. Vi znate što se događa. Na vama je kako reagirate. Ako reagirate. Ljudski je ignorirati. Zar ne? Ako imate pitanja zovite recepciju. Spojit će vas sa Sobom broj 7. Odgovori su tamo. A portal Scena.hr donosi vam zanimljivosti iz predstave u razgovoru s Josipom Kukor

Franković, Solomun i JankovićJudita Franković, Andrea Solomun i Ema Janković inspiraciju za projekt Room No.7 pronašle su u magazinu ‘New Yorker’ gdje su naišle na priču o Geraldu Foosu, Amerikancu koji je 1966. godine  kupio  motel  na  čijim  je  stropovima  izbušio  rupe  i  promatrao  svoje  goste  punih  trideset  godina, svjedočeći između ostalog i ubojstvu koje nikada nije prijavio.
- Priča o potrebi promatranja  i gledanja u današnje vrijeme uistinu je postao kruh kojim se hranimo -  kazale su Solomun, Janković i Franković te dodaju:
- Nama je s jedne strane bilo zanimljivo pozabaviti se fenomenom voajerizma, a s druge i različitim sudbinama pojedinaca,  bilo onih tragičnih ili duhovitih.
Predstavu  čini  devet  priča,  ali  svaka će izvedba biti kombinacija  samo  nekih.

Franković, Solomun i Janković
Josipa Kukor- Takva struktura omogućila nam je stalno osvježavanje i produbljivanje predstave novim originalnim pričama gdje nam je želja svako toliko pozvati goste izvođače iz redova glumaca i plesača – kaže Solomun. Autorski projekt Franković, Solomun i Janković nastao je u suradnji sa Zagrebačkim plesnim centrom. A za portal Scena.hr plesačica Josipa Kukor otkrila nam je neke zanimljive detalje iz svoje uloge. Josipa igra kukca.
- Igram u sceni Gospođa i kukac. Gospođa je iz visokog društva te smatra da je najbolja, najljepša i najvažnija, a njezin sluga je kukac jezivog izgleda. Gospođa se prema kukcu odnosi ružno jer misli da on to zaslužuje, s obzirom na to da je samo obični sluga. Dok kukac prema njoj ima jedan licemjeran odnos, koji se može poistovjetiti s današnjim odnosima velikog broja zaposlenika prema njihovim poslodavcima. Kukac gospođu s jedne strane prezire i izruguje jer se ona smatra superiornom u svemu, što on niti ne skriva dok ona ne gleda, a čim ona obrati pažnju, kukac instant postaje samo uplašena, poslušna bubica koja će za nju napraviti apsolutno sve, i zapravo bez nje kukac ne može zamisliti svoj život niti što bi drugo radio kad njoj ne bi služio – ispričala nam je Josipa. Ističe da je kukac zapravo ovisan o gospođi i ne može pobjeći iz tog odnosa.

Franković, Solomun i Janković

Room- Dok se gospođa njega ne želi riješiti jer uživa u pozornosti koju od njega dobiva, a jednako toliko uživa da ga maltretira i tako pokazuje svoju nadmoć – objasnila je Josipa. Kao autori glazbe predstavi su se pridružili  Aljoša Šerić i Antonija Matković Šerić iz grupe ‘Pavel’ i Marko First kao violinist. Scenografiju potpisuje Nina Mia Čikeš, dok su vizualni identitet osmislile Ema Gerovac i Dora Bilandžić. Autori priča su Jan Cvitkovič, Anatael Garay Álvarez, Dorta Jagić, Anđelo  Jurkas, Davor Lovrinić, Irena Matijašević, Aleksandra Orlić,  Željka Vujaković i Marina Vujčić. U predstavi sudjeluju još Svebor Zgurić, Filip Vidović, Iva Čevizović, Josipa Kukor, Dora Kokolj i Elena Brumini. Premijera će biti 8. travnja u Zagrebačkom plesnom centru u 20 sati.

Foto: Josipa Kukor priv. album

 

The post Franković, Solomun i Janković: Predstava o savršenim voajerima appeared first on Scena.hr.

]]>
http://www.scena.hr/lifestyle/frankovic-solomun-jankovic-room-no-7/feed/ 0
U Hrvatsku stižu zlato i bronca! http://www.scena.hr/naslovnica/u-hrvatsku-stizu-zlato-bronca/ http://www.scena.hr/naslovnica/u-hrvatsku-stizu-zlato-bronca/#comments Mon, 27 Mar 2017 08:25:57 +0000 http://www.scena.hr/?p=86385 Judo… Pod vodstvom izbornika muških reprezentacija Deana Ilića, Bernard Azinović (do 60 kg) i Dominik Družeta (do 81 kg) nastavljaju s odličnim rezultatima. Nakon srebra i bronce u Čileu, osvojeno je zlato i bronca na Panameričkom kupu u Peruu. Prvog dana Panameričkog kupa u Peruu najzapaženiji nastup imao je Azinović. Osim što je osvojio broncu, […]

The post U Hrvatsku stižu zlato i bronca! appeared first on Scena.hr.

]]>
Judo…

zlatoPod vodstvom izbornika muških reprezentacija Deana Ilića, Bernard Azinović (do 60 kg) i Dominik Družeta (do 81 kg) nastavljaju s odličnim rezultatima. Nakon srebra i bronce u Čileu, osvojeno je zlato i bronca na Panameričkom kupu u Peruu.
Prvog dana Panameričkog kupa u Peruu najzapaženiji nastup imao je Azinović. Osim što je osvojio broncu, Azinović je i postao zvijezda društvenih mreža nakon što se proširio video njegovog atraktivnog bacanja (uchi-mata).
Na putu do bronce Azinović je ipponom pobijedio Chaveza (CHI), a zatim izgubio ipponom od domaćeg borca Patino Villagre. Uzvratio je ipponom protiv još jednog domaćeg borca Suareza Jare, a zatim broncu osvojio sa 2-1 u wazarijima protiv Siccardija iz Monaca.
Dominik Družeta je drugog dana natjecanja bio slobodan u prvom kolu. O kakvoj dominaciji je bilo riječ u nastavku turnira najbolje pokazuje podatak da je za zlato na tatamiju proveo ukupno 111 sekundi.
Nakon što je ipponom (nakon wazarija) svladao Salazara (CHI), na isti način je pao i Vega (ARG). U finalu je išao na Morales Martinatta (ARG) i na najbolji način uzvratio za prošlotjedni poraz u četvrtfinalu Čilea. Nakon samo 40 sekundi Argentinac je pao na ippon i u Hrvatsku stiže zlatna medalja!
Odlična je ovo najava Europskog seniorskog kupa u Dubrovniku, koji se održava 1. i 2. travnja u dvorani Gospino polje.

Foto: Press

The post U Hrvatsku stižu zlato i bronca! appeared first on Scena.hr.

]]>
http://www.scena.hr/naslovnica/u-hrvatsku-stizu-zlato-bronca/feed/ 0
Jacques Houdek: Kao da sam gledao sebe! http://www.scena.hr/televizija/jacques-houdek-kao-da-sam-gledao-sebe/ http://www.scena.hr/televizija/jacques-houdek-kao-da-sam-gledao-sebe/#comments Mon, 27 Mar 2017 07:50:57 +0000 http://www.scena.hr/?p=86377 Show… - Prvo kad sam ga vidio da izlazi pomislio sam: majku mu, ljepši je od mene, ne može! Nemam riječi! Teško mi je komentirati kako si pjevao Žaka, jer neobično mi je to, kao da sam cijelo vrijeme gledao sebe. Jako dobro, ja ne znam što bih rekao, ali zato me Doris raspametila i […]

The post Jacques Houdek: Kao da sam gledao sebe! appeared first on Scena.hr.

]]>
Show…

Jacques Houdek, Bojan Jambrošić- Prvo kad sam ga vidio da izlazi pomislio sam: majku mu, ljepši je od mene, ne može! Nemam riječi! Teško mi je komentirati kako si pjevao Žaka, jer neobično mi je to, kao da sam cijelo vrijeme gledao sebe. Jako dobro, ja ne znam što bih rekao, ali zato me Doris raspametila i ne mogu vjerovati kako si u dlaku, u nijansu skinuo Doris! Nevjerojatno! – rekao je Jacques Houdek nakon nastupa Bojana Jambrošića u showu ‘Tvoje lice zvuči poznato’.
Bojana Jambrošića dopao je najveći izazov ove sezone jer mu je gljiva podarila čak dvije transformacije. Tako smo Bojana zahvaljujući hologramskog prikazu vidjeli i kao Doris Dragović i kao Jacquesa Houdeka s pjesmom ‘Ima nešto u tome’. Maestralnom izvedbom Bojan je oduševio s oba lika i odnio zavidnu pobjedu, ali i pohvale žirija.
- Doris si savršeno skinuo, bez mane, od njenih gesta, od načina kako izgovara tekst. Ovo je fascinantno, ova tehnologija! Ja ovo nisam vidjela niti na jednoj televiziji! – poručila je Sandra Bagarić Bojanu.
- Sada vidimo da je budućnost ovdje i zahvaljujem ti se na tom kvantnom skoku! Čestitam ti, stvarno je bilo predivno i pjevački i glumački i na svaki mogući način – rekao je Goran Navojec.
Ovom pobjedom Bojan je odlučio da će Nova TV u njegovo ime iznos od 10 tisuća kuna donirati Udruzi Murid iz Čakovca.
Iduća epizoda u showu ‘Tvoje lice zvuči poznato’ donosi nam još jedan duet i hologram, a zadatak utjeloviti Olivera Dragojevića i Borisa Dvornika pripao je Ani Gruici. Bojan Jambrošić postat će Nina Badrić, Daniel Bilić Will Smith, a Nives Celzijus Olivia Newton John. Dalibor Petko priuštit će gledateljima zasigurno još jednu nezaboravnu transformaciju u članicu grupe Las Ketchup, dok će Ivana Mišerić ući u lik pjevača grupe New Kids On The Block. Mia Anočić Valentić postaje Ljiljana Nikolovska iz grupe Magazin, a Mario Roth otpjevat će hit grupe Gipsy Kings.

Foto: Press

The post Jacques Houdek: Kao da sam gledao sebe! appeared first on Scena.hr.

]]>
http://www.scena.hr/televizija/jacques-houdek-kao-da-sam-gledao-sebe/feed/ 0
Hrvatski nogometni savez: Dragi navijači, hvala vam! http://www.scena.hr/naslovnica/hrvatski-nogometni-savez-hvala-vam/ http://www.scena.hr/naslovnica/hrvatski-nogometni-savez-hvala-vam/#comments Sun, 26 Mar 2017 14:51:52 +0000 http://www.scena.hr/?p=86371 HNS… Priopćenje HNS-a prenosimo u cijelosti; - Hrvatski nogometni savez zahvaljuje svim navijačima te svima koji su doprinijeli organizaciji utakmice Hrvatska – Ukrajina na kraju koje je pun Maksimir proslavio veliku pobjedu Vatrenih u borbi za plasman na FIFA Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Nakon dvije tužne godine bez domaće natjecateljske utakmice s publikom, bilo je […]

The post Hrvatski nogometni savez: Dragi navijači, hvala vam! appeared first on Scena.hr.

]]>
HNS…

Priopćenje HNS-a prenosimo u cijelosti;

Hrvatski nogometni savez- Hrvatski nogometni savez zahvaljuje svim navijačima te svima koji su doprinijeli organizaciji utakmice Hrvatska – Ukrajina na kraju koje je pun Maksimir proslavio veliku pobjedu Vatrenih u borbi za plasman na FIFA Svjetsko prvenstvo u Rusiji.
Nakon dvije tužne godine bez domaće natjecateljske utakmice s publikom, bilo je prekrasno ponovno vidjeti jedinstvo između hrvatske reprezentacije i hrvatskih navijača koji su do vrha napunili stadion.
Dragi navijači, zahvaljujemo vam na potpori hrvatskoj reprezentaciji. Ponosni smo što je prodana i posljednja raspoloživa ulaznica za ovaj susret što pokazuje da je Savez pogodio s povoljnim cijenama ulaznica u pretprodaji.
Izuzetno nas veseli što je prekrasna nogometna večer prošla bez ijednog ozbiljnijeg incidenta. Tvrdili smo da Hrvatska može biti zemlja bez rasizma, diskriminacije te verbalnog i fizičkog nasilja na stadionu, a svojim ponašanjem na maksimirskom stadionu to ste i potvrdili. Hvala vam!
Naši reprezentativci pokazali su koliko im znači vaš povratak na tribine srčanim nastupom i važnom pobjedom, a u svojim izjavama redom su istaknuli važnost povratka navijača.
Hrvatski nogometni savez ovim putem zahvaljuje premijeru Andreju Plenkoviću i Vladi RH, Ministarstvu unutarnjih poslova i Ravnateljstvu policije, Ministarstvu hrvatskih branitelja i svim institucijama na odrađenom poslu prije, za vrijeme i nakon utakmice pri čemu je HNS dobio maksimalnu podršku da susret prođe bez sigurnosnih problema.
Obećali smo da će susret proći bez incidenata i da će se svaki navijač osjećati sigurno te zahvaljujemo svakom pojedincu i svakoj službi koji su doprinijeli da tako uistinu i bude.
Izbornik Ante Čačić najavio je da će u petak svi imati priliku vidjeti što je to hrvatska reprezentacija i što su to hrvatski navijači.
Zahvaljujući našim navijačima, našoj reprezentaciji, izborniku i stručnom stožeru i svima uključenima u organizaciju utakmice – izbornik je bio u pravu, bila je to večer na koju svi možemo biti ponosni! – piše u priopćenju Hrvatski nogometni savez.

Foto: Press – HNS

The post Hrvatski nogometni savez: Dragi navijači, hvala vam! appeared first on Scena.hr.

]]>
http://www.scena.hr/naslovnica/hrvatski-nogometni-savez-hvala-vam/feed/ 0