Ana Rucner: Svi smo jednaki i želimo bolje sutra
Piše: Gordana Malašić Lazić On 6 Ožu, 2016 At 03:51 PM | Categorized As Glazba, Intervju, Kultura | With 0 Comments

Ekskluzivno…

Lijepa Ana dio je tima koji predstavlja BiH na Eurosongu

Ana Rucner

Iako je violončelistica nastupala na svjetskim pozornicama, kaže da je Eurosong za nju sasvim novo iskustvo.
- To je nastup koji nosi veliku odgovornost prema zemlji koju predstavljamo i nama samima. Moje iskustvo na svjetskim pozornicama u ovom slučaju mi je vrlo korisno jer je za mene svaka pozornica moj ‘teren’. Osim toga, uglavnom nastupam kao solistica, a ovaj put tu je cijeli tim. Svi smo se jako dobro složili i suradnja je sjajna – otkrila je lijepa Ana Rucner za portal Scena.hr. Violončelistica je dio tima koji predstavlja BiH na ovogodišnjem Eurosongu. Fuad  Backović Deen i Dalal Midhat Talakić u Stockholmu će se natjecati s pjesmom ‘Ljubav je‘. Ana nam je ispričala kako izgleda pozadina priprema za nastup na Eurosongu.

Ana Rucner

Violončelo je oplemenilo pjesmu
Ana Rucner- Nije to samo ona večer koju gledatelji vide na malim ekranima, već mjeseci rada i priprema. S obzirom na to da sam vrlo angažirana i unaprijed bukirana za koncerte, mnogo se obaveza poklopilo s obavezama koje imam prema Eurosongu, pa je bilo potrebno mnogo kompromisa da se sve uskladi. Često čujemo kako privatan život može patiti zbog posla, a u mom slučaju posao pati zbog posla – naglasila je violončelistica. Ana nam je otkrila i kako je došlo do suradnje s predstavnicima BiH.
- Deen i ja poznajemo se već 15 godina. Srela sam njega i Dalal ovog ljeta na Pagu i razgovarali smo o mogućoj suradnji. Kad se pojavila mogućnost suradnje na pjesmi ‘Ljubav je‘, pozvali su me jer se u pjesmu odlično uklapa baš violončelo – rekla je. Ana dodaje da je instrument sjajno prenio ljubav u pjesmi.
- Violončelo je oplemenilo pjesmu i s obzirom da nema jezičnu barijeru izvrsno se uklapa u sve. Osim što je najsličniji ljudskom glasu, violončelo je instrument koji svojim zvukom prenosi strast Ana Rucneri ljubav – ističe violončelistica. Ana kaže da sa svojih brojnih nastupa po cijelom svijetu najviše pamti publiku.
- Uvijek pamtim publiku, zbog koje ili dobro spavam ili ne spavam. Publika je ta koja je najvažnija za izvođača, a mi smo ti koji do nje moramo doprijeti. A najljepše koncerte pamtim iz Kine, Koreje i Japana. Bilo je nastupa na kojima sam dovela publiku do suza jer su osjetili tu iskrenu emociju koju sam im prenosila kroz violončelo – prisjetila se. Violončelistica kroz svoje nastupe u inozemstvu donosi i ljepotu Hrvatske.
- Hrvatska je moja domovina i uvijek ju s ponosom predstavljam u svijetu, a često je stavljam i ispred same sebe – naglasila je. Ana dodaje da jako drži do tradicije, pa kad je gost u nekoj zemlji, u repertoar uključi i njihove skladbe kao izraz poštovanja i zahvalnosti prema toj zemlji. Za kraj ovog razgovora, Ana je poručila:
- Draga Europo, dolazi vam kvartet glazbenika koji će vam svojim iskrenim notama prenijeti ljubav jer to je naš način komunikacije. Svi smo jednaki, svi živimo ljubav i želimo bolje sutra.

Eurosong

Foto: Press - STUDIO LISAC PHOTOGRAPHY

comment closed

>