Dalibor Matanić: Kad serija krene, moglo bi biti bure!
Piše: Gordana Malašić Lazić On 9 Sij, 2016 At 04:29 PM | Categorized As Film, Kultura | With 0 Comments

Novine…

U fotogaleriji pogledajte kako je bilo na setu snimanja nove dramske serije

Dalibor Matanić

Dalibor MatanićRedatelj Dalibor Matanić kaže da su likovi u novoj seriji ‘Novine‘ fikcija, ali će biti interesantno za gledatelje povezivati likove iz serije s realnim osobama – tajkunima, urednicima, političarima i novinarima. Serija će se snimati do travnja. Producenti serije su Miodrag Sila i Nebojša Taraba, scenarist je Ivica Đikić, a redatelj serije je Matanić. Serija na površinu iznosi tamnu stranu novinarstva koje je isprepleteno interesima politike, obavještajnoga podzemlja i krupnoga kapitala. Također, priča prati i odnose unutar redakcije između novinara i urednika.
Dalibor Matanić- Ivica Đikić je vjerojatno ovo pisao prema svojim iskustvima prije, ali kako se sad stvari naziru te stvari postaju sad aktualne. Ovo kad izađe van, moglo bi biti bure – naglasio je Matanić. Dodaje da je prihvatio raditi seriju jer je odlično napisana i zato jer je ozbiljan format.
U seriji glumi osamdesetak glumaca, a glavne uloge tumače Branka Katić, Trpimir Jurkić, Goran Marković, Olga Pakalović, Dragan Despot, Zijad Gračić, Aleksandar Cvjetković, Dalibor Matanić, Branka KatićEdita Karađole, Anja Matković, Tihana Lazović… U fantastičnoj postavi glumaca starije i mlađe generacije je i glumac Zdenko Jelčić, koji ističe da je uloga Blage Antića u seriji kao stvorena za njega.

Josip Manolić uzor za novu ulogu
- Igram bivšeg udbaša, bivšeg šefa tajne službe u Novoj Hrvatskoj i aktualnog šefa osiguranja ‘Novina’. Imam dovoljno godina da pamtim obje službe i da ih se ne sjećam po dobru. To su tipovi koji puno znaju, a malo govore, koji misle sve najgore o svim ljudima jer dobro poznaju sebe i kako su i sami smeće, misle da su svi drugi ljudi isti kao i oni – smeće. On ima veze u starim tajnim službama, u novim tajnim službama i odgaja potomke za buduće tajne službe. Stara ništarija – opisao je Jelčić svoju ulogu u seriji ekskluzivno za portal Scena.hr. Jelčić dodaje da je uzor za ulogu  pronašao u Josipu Manoliću – tih, neprimjetan, ali opasan, šutljiv i prevrtljiv. A kako je bilo na snimanju serije ‘Novine’ pogledajte u fotogaleriji.

Foto: Prisk
Fotogalerija: 

comment closed

>