fbpx

Daniel Rafaelić novi ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra

Havc…

Upravni odbor Hrvatskog audiovizualnog centra na 8. sjednici jednoglasno je imenovao Daniela Rafaelića za ravnatelja HAVC-a s mandatom od četiri godine

Daniel Rafaelić– Moj program se temelji na Nacionalnom programu koji je ministrica kulture potpisala prošli tjedan. On osigurava kontinuitet hrvatske kinematografije, proizvodnje i komplementarnih djelatnosti, te promociju hrvatskog filma u zemlji i inozemstvu. Važni naglasci su na borbi protiv ‘piratiziranja’ sadržaja, na filmskom obrazovanju i podizanju svijesti o važnosti domaćeg filma. Važno je nastaviti i međunarodne koprodukcije i sustav poticaja ulaganja u audiovizualnu proizvodnju. Hrvatski audiovizualni centar postoji i ostaje jer je rezultat društvenog konsenzusa da je ovakva institucija potrebna hrvatskoj kulturi. Sve ono najbolje što se do sada radilo, nastavit će se i u budućnosti – izjavio je ravnatelj HAVC-a Daniel Rafaelić.
HAVCJučer, 4. svibnja 2017. godine, nakon provedenih razgovora sa svim kandidatima, održana je 8. sjednica Upravnog odbora HAVC-a kojoj su prisustvovali predsjednik Bruno Kragić te članovi Gordana Krmpotić Kos, Ivan Kujundžić, Igor Starčević i Jadranka Hrga. Upravni odbor jednoglasno je imenovao Daniela Rafaelića za ravnatelja HAVC-a s mandatom od četiri godine.
– Presudilo je uvjerenje svih nas da je kolega Daniel Rafaelić pokazao energiju i sve veću suverenost u realizaciji ciljeva HAVC-a i svog programa. I druga dvojica kandidata bili su kvalitetni i imali zanimljive prijedloge i mišljenja. U nekim su stvarima možda presudile nijanse, ali kao što to često biva nijanse su katkada presudne. HAVC sada čeka usvajanje raznih akata; daljnji postupci prema nalazu revizije, zaokruživanje i provođenje natječaja i odluka koje su bile planirane i provedene te vjerojatno restrukturiranje Centra u vidu mogućih promjena zakona o AV djelatnostima. Generalno je cilj da cijela audiovizualna zajednica shvati da neće biti nekih temeljnih potresa, ali da će u transformacijama koje slijede doći do nekih normalnih modifikacija – izjavio je predsjednik Upravnog odbora Bruno Kragić.

Foto: Daniel Rafaelić društvena mreža