Video: Eurosong pripremi se, dolazi Ana Rucner
Piše: redakcija On 20 Velj, 2016 At 01:29 PM | Categorized As Glazba, Kultura | With 0 Comments

Ljubav je…

Ana Rucner i BIH tim predstavili pjesmu za Eurosong 2016

Ana Rucner- Obično nastupam kao solistica pa je ova vrsta suradnje za mene potpuno novo iskustvo, no sjajna smo ekipa, pjesma je vrlo pjevna i nadamo se što boljem plasmanu. Ova je prekrasna ljubavna pjesma dodatno ‘začinjena’ uvjerljivom izvedbom poznatog bosanskog repera Jasmina Fazlića Jale, ujedno i koautora pjesme, a specifičan zvuk violončela dodatno je oplemenio cijelu pjesmu. Na početku mi je bila malo čudna kombinacija repa i ljubavne pjesme, no upravo je zbog tog spoja pjesma drugačija i prepoznatljiva – rekla je Ana Rucner.
Kako zvuči kombinacija dueta Dalal Midhat Talakić & Fuada Backovića Deena, uz pratnju Ane Rucner i reperske stihove Jasmina Fazlića Jale jučer je čula publika u prekrasnoj sarajevskoj Vijećnici, kao i gledatelji BHT1 televizije pred malim ekranima te slušatelji BH Radija 1. Vijećnica je ovih dana bila pozornica za snimanje spota natjecateljske BH pjesme ‘Ljubav je’. Ana Rucner ovih dana boravi u Sarajevu gdje s ostatkom BIH ekipe predstavlja pjesmu za ovogodišnji Eurosong koji će se održati u Stockholmu sredinom Ana Rucnersvibnja. Pjesmu ‘Ljubav je’ napisao je Almir Ajanović, sarajevski producent koji već dugi niz godina živi i radi u Švedskoj. Jedan je od najpoznatijih bosanskohercegovačkih autora i kompozitora, a do sada je komponirao više od 200 pjesama za popularne pjevače iz cijele naše regije.
Pjesma će se na Eurosongu izvoditi na bosanskom jeziku, a priprema se i engleska verzija kojom će se BIH tim predstaviti međunarodnoj publici. Pjesma ‘Ljubav je’ u Švedskoj se izvodi prvo na izlučnoj večeri koja će se održati 10. svibnja, a prikupi li dovoljan broj bodova odlazi i u finalno natjecanje, 14. svibnja 2016.
Ana Rucner- Pri komponiranju ove skladbe, izazov je bio spojiti nespojivo, odnosno spojiti više različitih stilova glazbe u jednu cjelinu. Tu su Deen kao tipični pop pjevač, Dalal kao R&B pjevačica, Jala kao reper i Ana kao akademska glazbenica koja osim klasike izvodi i cross over i to je sve uklopljeno u etno rock aranžman. Sama pjesma nosi univerzalnu poruku ljubavi, tolerancije i zajedništva. Budući da je aranžman ove pjesme zahtijevao violončelo jer nam je trebao ‘klasičan štih’, a već su poznati Anina nevjerojatna energija, strast i karizma, idealno se uklopila u ovaj tim – podijelio je s nama Almir Ajanović, autor pjesme i producent.

Foto: Press - Vanja Lisac
Video: 

comment closed

>