Filip Juričić: Radujem se ulozi u Othellu
Piše: Snježana Županović On 10 Svi, 2016 At 12:17 PM | Categorized As Kazalište, Kultura | With 0 Comments

Dubrovnik…

Glumac Filip Juričić kaže kako se veseli Dubrovniku gdje će, dodaje, na najljepšoj pozornici na svijetu tvrđavi Lovrijenac odigrati predstavu Williama Shakespearea ‘Othello’

Filip Juričić- Ovo ljeto će mi biti radno. Jako se veselim svom radu na Dubrovačkim ljetnim igrama gdje ću meni na najljepšoj pozornici na svijetu, tvrđavi Lovrijenac u Dubrovniku, odigrati predstavu Williama ShakespeareaOthello‘ u režiji redateljice Ivice Boban, a pod pokroviteljstvom Dubrovačkih ljetnih igara. U predstavi igram lik Cassija. To me stvarno jako veseli jer obožavam tu pozornicu. Odradili smo prvi sastanak i sad krećemo u probe i realizaciju – ispričao je za portal Scena.hr glumac Filip Juričić.
I ove godine, na Dubrovačkim ljetnim igrama će u 47 festivalskih dana, od 10. srpnja do 25. kolovoza 2016. godine, biti izvedeno više od 70 dramskih, glazbenih, baletnih, folklornih i drugih programa na gotovo dvadeset ambijentalnih lokacija. A među odabranima je i predstava Williama Shakespearea ‘Othello’ u kojoj lik Michaela Cassia igra glumac Filip Juričić.

Redateljica: Ivica Boban
Kostimografkinja: Doris Kristić
Glazba i 3D mapping Wilim Miličević
Otelo: Dragan Despot
Brabanzio: Maro Martinović
Cassio: Filip Juričić
Jago: Rakan Rushaidat
Rodrigo: Dado Ćosić
Montano: Andrej Dojkić
Lodovico: Livio Badurina
Luda: Jure Radnić
Dezdemona: Anja Đurinović
Emilija: Ivana Boban

Foto: Prisk

comment closed

>