Fra Alessandro Brustenghi: Volim Hrvatsku!
Piše: redakcija On 31 Srp, 2015 At 11:41 AM | Categorized As Glazba, Kultura | With 0 Comments

Zadar…

Alessandro BrustenghiPrije skorašnjeg koncerta u Zadru, fra Alessandro Brustenghi otkrio je da je dvaput posjetio našu zemlju te mu je svaki put bilo prekrasno. Za vrijeme svog prvog posjeta Hrvatskoj posjetio je Košljun, a potom i Hvar.
- Ta dva otoka posjetio sam zbog povezanosti hrvatskih i asiških fratara koji su zajedno studirali te postali bliski prijatelji. Jako su mi se svidjeli hrvatski prekrasni otoci, svjelucava plava voda, ali također i glazbena kultura koju baštinite. Posebice su mi se svidjele klape, vaša tradicionalna glazba te se sjećam kako sam pjevao hrvatsku verziju pjesme ‘Brat Sunce, Sestra Mjesec’. Moja prethodna putovanja u Hrvatsku motivacija su mi da opet posjetim vašu zemlju, iako ne volim putovanja. Na hrvatskom jeziku znam reći: ‘Volim Hrvatsku!’”
37-ogodišnji fratar Reda male braće živi i radi kao stolar u Asizu te obnavlja staro pokućstvo i klecala. Svjetski poznati tenor osvaja publiku svojim glasom i svjedočanstvom vjere. Školovani pjevač svojim nastupima pomaže franjevačke misije i ljude u potrebi.
Alessandro Brustenghi- Kao fratar, imam zavjet siromaštva te prilikom prijedloga ugovora odlučeno je da novac koji je namijenjen za izvođača preumjerava se za dobrotorne misije Reda manje braće. Većina prihoda otišla je u različite dijelove svijeta, u zemlje poput Konga, Maroka, Kazahstana, Brazila, Burkina Fasa, Južnog Sudana i Subsaharske Afrike. Provincija odabire različite projekte kako bi novac pomogao ljudima u potrebi.”
Fra Alessandro Brustenghi, prvi redovnik koji je potpisao ugovor sa svjetski poznatom glazbenom izdavačkom kućom ‘Decca Records’, podružnicom ‘Universal Music’, nastupa u prekrasnom ozračju zadarskog Foruma 5. kolovoza. Iako je nekoliko puta posjetio Hrvatsku, tek je prošle godine prvi puta održao veliki koncert u Dvorani ‘Vatroslav Lisinski‘ koji je bio rasprodan.
Prvi album klasične sakralne glazbe “Glas iz Asiza” fra Alessandra Brustenghia osvojio je vrh klasične top ljestvice najslušanijih albuma u Velikoj Britaniji te je 2013. nominiran za Najbolji klasični album godine Velike Britanije (Britt Awards). Fra Alessandro jednako voli Michaela Jacksona i Sebastiana Bacha, a želja mu je nastaviti školovanje te studirati suvremenu glazbu i glazbene inovacije.
Koncert fra Alessandra Brustenghia na rasporedu je u zadarskom Forumu 5. kolovoza 2015.

Foto: Press

comment closed

>