Magdalena Chovancova – razgovor s poznatom saksofonisticom
Piše: Gordana Malašić Lazić On 20 Pro, 2016 At 04:21 PM | Categorized As Glazba, Kultura | With 0 Comments

Ekskluzivno…

ODUŠEVLJENA HRVATSKOM: Saksofonistica i njezin suprug nalaze se među Top 10 izvođača na Billboard Smooth Jazz ljestvici

Magdalena ChovancovaSjajna saksofonistica Magdalena Chovancova i njezin suprug gitarist Robert Fertl ove su godine drugi put posjetili Zagreb.
- Ovdje stvarno uživamo. Imamo ovdje dobre prijatelje. Ljudi u Hrvatskoj su vrlo prijateljski raspoloženi. Gostoljubivi su, sviđa mi se i to što su vrlo muzikalni te zato ovdje imamo puno prijatelja s kojima dijelimo iste strasti prema glazbi. Vjerojatno je lijepo Magdalena Chovancova, Robert Fertlživjeti u Hrvatskoj jer Hrvatska je bogata kulturom – rekla je Magdalena ekskluzivno za portal Scena.hr. Saksofonistica iz Češke i gitarist djeluju pod imenom Threestyle te se nalaze među Top 10 izvođača na Billboard Smooth Jazz ljestvici. Magdalena kaže da se glazbom bavi od djetinjstva.
- Počela sam svirati s 11 godina, a na mene su utjecali mnogi slavni saksofonisti. Moji roditelji su također glazbenici. Ja sam odabrala saksofon, a moja sestra Gabriela svira bubnjeve – otkrila je saksofonistica. Dodaje da život glazbenika nije jednostavan i nije jeftin.

Život glazbenika
- Na samom početku bilo je jako teško. Potrebno je puno godina da se uz školovanje, rad i muziciranje pokušate ostvariti i uz to zaraditi za život – naglasila je Magdalena. Saksofonistica i njezin suprug prošlog četvrtka u Zagreb su došli zbog promocije novog albuma ‘Bucket List’ kojeg potpisuje Igor Geržina, a Magdalena i Robert bili su njegovi gosti na pozornici kluba Sax!. Magdalena nam je otkrila kako funkcionira brak glazbenika.

Magdalena Chovancova
Robert Fertl- Sa suprugom sam se upoznala na jednoj turneji prije mnogo godina i ovako smo sve pojednostavili jer živimo život glazbenika. Zajedno smo na turnejama, zajedno u glazbi i zajedno u bračnoj zajednici. Ponekad je doista ludo jer smo stalno skupa, ali s druge strane ja to volim jer putujemo, upoznajemo mnoge gradove i to funkcionira odlično – zaključila je. Ističe da obožava ovakav način života.
- Nisam sigurna da bih mogla živjeti na jednom mjestu jer pravi glazbenik je uvijek na putu – objasnila je Magdalena. Za kraj razgovora za portal Scena.hr Magdalena i Robert čitateljima su poručili:
- Sretan Božić i Nova godina svima u Hrvatskoj i nadam se da ćemo se uskoro vidjeti na novom nastupu.

Foto: Scena.hr
Fotogalerija: 

comment closed

>