Meri Cetinić: Djela Arsena Dedića će se zauvijek pamtiti
Piše: redakcija On 18 Kol, 2015 At 05:46 PM | Categorized As Glazba, Kultura | With 0 Comments

Veliki gubitak…

“Stvarao je cijeli život i jako mi je žao što smo ostali bez tako velikog genijalca”

Arsen Dedić, Meri CetinićSmrt Arsena Dedića rastužila je cijelu regiju, no mnogi su složni u tome kako tako veliki umjetnici žive vječno. Suradnje s Arsenom prisjetila se i Meri Cetinić, dugogodišnja prijateljica obitelji Dedić.

- Upoznali smo se sedamdesetih godina prošloga stoljeća kad sam bila vokalni solist grupe Delfini. Naš prvi susret bio je za jednu Novu godinu u Rovinju. Nakon toga on, Gabi i ja išli smo i na turneje tako da smo se tada često družili – kaže Meri. Dodaje kako joj je najupečatljiviji Arsenov hit ‘Stara pjesma’ i njeni stihovi; “Ti ljubi druge, ja ću tvoju sjenu, ti ljubi njega, a on drugu ženu”. Cetinić, koja je posljednjih godina nastupala s Gabi Novak, Terezom Kesovijom, i Radojkom Šverko na njihovim zajedničkim turnejama ‘Tri dive’ smatra kako je ta pjesma apsolutno remek djelo njegova bogatog opusa.

Arsen Dedić- Ta pjesma me strašno dirala. Kad god bi bili na nastupima stajala bih u čudu i pitala se kako je uspio smisliti te stihove. Bilo je to prije nego što su se on i Gabi vjenčali. Njihova ljubav bila je u začetku, a oni su mi do danas ostali najupečatljiviji par – ističe Meri, diva hrvatske pop i zabavne glazbe. Dodala je kako će ju uz Arsena uvijek vezati lijepe uspomene, a posebno joj je drago što je na jednom Splitskom festivalu otpjevala njegovu pjesmu ‘Vraćam se’.

- Bio je veliki umjetnik, pjesnik, kantautor i ostavio je puno djela iza sebe koja će se zauvijek pamtiti, a taj opus će netko teško nadmašiti. Stvarao je cijeli život i jako mi je žao što smo ostali bez tako velikog genijalca. Mojoj Gabi i Matiji i cijeloj obitelji izražavam sućut zbog gubitka našeg Arsena – tužna je Meri.

Piše: Eta Kočić
Foto: wikipedia.org

comment closed

>