fbpx

Stota izvedba: Maca Papučarica u režiji Dražena Ferenčine

ZKL…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Maca PapučaricaPripovijest Ele Peroci o Maci Papučarici koja sakuplja papuče neuredne djece, oduševila je mnoge naraštaje: prvo kao priča koja se sluša prije spavanja, zatim kao slikovnica uz koju su mnogi naučili čitati a potom i kao lektirni naslov. Premijerno je izvedena u rujnu 2014. godine i u samo dvije godine dočekala je čak stotu izvedbu. Izvedbe Mace redovito su iznimno posjećene, a i nije zabavljala publiku samo u matičnoj kući, nego je obišla i mnoge festivale te oduševila publiku na Reviji lutkarskih kazališta u Rijeci, na Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku, na Maca papučaricaMeđunarodnom festivalu kazališta za djecu u Subotici te na festivalu Zlatna iskra u Kragujevcu, gdje je Jadran Grubišić nagrađen kao najbolji animator festivala za ulogu Bobeka. U sklopu Vukovarskog lutkarskog proljeća, Maca Papučarica je obišla i niz sela pogođenih poplavama, te humanitarnim izvedbama obradovala male gledatelje Gunje, Strašinaca, Račinovaca i Rajevoga Sela
– Pozivamo gledatelje da nam se pridruže na stotoj izvedbi Mace Papučarice u četvrtak 8. prosinca 2016. godine s početkom u 18.00 sati – pozivaju iz ZKL.
U predstavi igraju Katarina Perica Kirin, Dinka Vuković, Jadran Grubišić i Anđelko Petric, a u jednom razdoblju pridružila im se i Marta Bolfan Ugljen, i sve to uz svesrdnu pomoć inspicijentice Snježane Bilandžije.

Foto: Press