Zlatko Vitez: Bobijevi dani smijeha je festival posvećen glumcu
Piše: redakcija On 18 Lis, 2016 At 12:34 PM | Categorized As Kazalište, Kultura | With 0 Comments

Zagreb…

Utemeljitelj i ravnatelj GK Histrion za portal Scena.hr otkrio je zanimljivosti festivala koji će se održati 18. do 29. listopada

Zlatko Vitez, Bobi Marotti- Mi nikad nemamo selektora, mi za to nemamo novaca – objasnio je odabir predstava za festival komedija ‘Bobijevi dani smijeha‘ utemeljitelj i ravnatelj GK  Histrion Zlatko Vitez za portal Scena.hr. Jučer je u Histrionskom domu predstavljen program predstava koje će igrati na ovogodišnjim, petim po redu, Bobijevim danima smijeha koji će se održati od 18. do 29. listopada. Festival će se održavati u Histrionskom domu, Ilica 90 te u DGK Gavella i GK Komedija.
Vitez kaže kako je svakom kazalištu, koje je pozvao na sudjelovanje na festivalu, dopustio da sami odaberu predstavu koju smatraju najboljom za predstavljanje.
- Imate jedan dobar raster od onog što zovemo klasika do sasvim suvremenih tema do čak praizvedbe – rekao je Vitez te naglasio kako je ovaj festival posvećen glumcu. Festival je nastao kao uspomena glumcu i histrionu Bobiju Marottiju, a Vitez ističe da je ovaj festival nastao isključivo kao želja da se Bobija Marottija ne zaboravi.

Bobijevi dani smijeha
Na predstavljanju programa bio je i Ivica Kunčević, redatelj koji će u Histrion dovesti predstavu ‘Gospođica iz Maxima’. Predstava prati priču vrckaste kurtizane koja je zamijenjena za damu iz visokog društva te se nađe u centru pažnje. Međutim, ona svojom iskrenošću i šarmom raskrinkava sav lažni moral pomodnih francuskih salona.
- Sve to što smo mi uredno, građanski gradili je jako krhko – otkrio je Ivica Kunčević portal Scena.hr.
Predstavi ‘Gospođica iz Maxima‘ konkurirat će i predstava ‘Slučajni perverznjak‘ u režiji Gorana Grgića, predstava ‘Moderno doba‘ iz HNK Zadar, ali i mnoge druge predstave i kazališta iz Hrvatske, ali i šire. (A. Dukić)

Foto: Press

comment closed

>