Akcija: Otkrij na vrijeme – Gibonni, Rinaldo Zuliani…
Piše: redakcija On 15 Stu, 2016 At 04:46 PM | Categorized As Glazba, Kultura, LifeStyle, Tech | With 0 Comments

Zagreb…

Humanitarna akcija na kojoj će nastupiti Gibonni, Rinaldo Zuliani, The Frajle…

Hrvatska kuća disanja- Akcijom Otkrij na vrijeme prikupljaju se sredstva za kupnju CT uređaja nove generacije koji će primarno pušačima, kao najugroženijoj ciljnoj skupini, na godišnjoj razini omogućiti screening i ranu dijagnostiku plućnih oboljenja s naglaskom na rak pluća, a nema ga u Hrvatskoj. Većina pušača prestane pušiti tek kad ozbiljno oboli ili kad oboli netko od njihove obitelji i prijatelja, a tada je već prekasno. Odazivom na humanitarnu večeru, kao važnog dijela akcije Otkrij na vrijeme, činite veliki korak k unapređenju ukupnog zdravlja, ali i zdravlja vas i vaših bližnjih – rekao je akademik Miroslav Samaržija, Upravitelj Zaklade Hrvatska kuća disanja.
GibonniGrad Zagreb i Zaklada Hrvatska kuća disanja pokrenuli su jednu od najvećih humanitarnih akcija u Hrvatskoj pod nazivom Otkrij na vrijeme čiji će središnji dio obilježiti gala večera u četvrtak, 24. studenog 2016. godine u Kristalnoj dvorani, s početkom u 19.00 sati. Uz specijalitete chéfova hotela, večer će uveličati i nastupi renomiranog hrvatskog glazbenika Gibonnija, talijanskog opernog pjevača Rinalda Zulianija, novosadskog kvarteta The Frajle i gosta iznenađenja, a The Frajleučenici Opće privatne gimnazije iz Zagreba izvest će prigodnu predstavu.
Hrvatska se nalazi na visokom drugom mjestu u Europi po broju oboljelih i umrlih od raka pluća, a glavni poticaj za pokretanje akcije zabrinjavajući je broj od 3.000 novooboljelih i gotovo jednak broj umrlih od karcinoma pluća godišnje. Cilj ove hvalevrijedne akcije je prikupljanje 15 milijuna kuna za kupnju CT uređaja za rano dijagnosticiranje ove zloćudne bolesti.

Foto: Press

comment closed

>