Paolo Tišljarić: Kod Peregrinovih je kruna našeg rada
Piše: redakcija On 10 Stu, 2016 At 09:32 AM | Categorized As Događanja, LifeStyle, Tech | With 0 Comments

Zagreb…

Trešnja otvara program za mlade autore: Prva premijera o hijerarhiji i erotizmu u suvremenoj obitelji u režiji Paola Tišljarića

Paolo Tišljarić, Kod Peregrinovih

Paolo Tišljarić, Kod Peregrinovih- Rad na praizvedbi teksta uvijek je intrigantan koji iz pisanog medija počinje lagano oživljavati na sceni, što je vrlo uzbudljivo. Valentina i ja smo kolege s Akademije, dobro se poznajemo i imamo sličan ukus, pa je ova predstava svojevrsna kruna našeg rada. Zahvalan sam Kazalištu Trešnja što je prepoznalo potrebu za pružanje produkcijske platforme mladim autorima – rekao je Paolo Tišljarić uoči premijere predstave ‘Kod Peregrinovih‘.
Pravi teatar (od)uvijek vapi za mladim pokretačkim snagama koje unose osvježenje i novine te svojom kvalitetom zaslužuju mjesto na daskama koje život znače.
Stoga je Kazalište Trešnja odlučilo, u ritmu jednom mjesečno, svoj četvrtak posvetiti mladim redateljskim i glumačkim talentima i postati produkcijskom platformom za njihovu afirmaciju, a program ‘Četvrtak u Trešnji‘ 17. studenog 2016. godine otvara prva premijera, predstava ‘Kod Peregrinovih’ u režiji talentiranog i hvaljenog redatelja Paola Tišljarića.
Kod PeregrinovihTek u ranim 20-ima Paolo Tišljarić pažnju je privukao radeći kao asistent renomiranim kazališnim redateljima, kao i režijom impresivnog broja predstava poput ’4 suha stopala’, ‘Garderoba’, ‘Cvilidreta’, ‘Nesporazum’ te prvom predstavom u HNK ‘Nove pustolovine Don Quijotea’, uspjevši u kratkom razdoblju profesionalnog iskustva ‘uvući se pod kožu’ i struke i publike, zahvaljujući svom prepoznatljivu stilu i estetskom izričaju.
Tišljarić je još jednom ‘posudio’ tekst hrvatskog autora, što inače prati njegov rad, i to Marinom Držićem nagrađeni ‘Kod Peregrinovih’ Valentine Galijatović, koji analizira koliko hijerarhija i erotizam vladaju suvremenom obitelji.
Paolo Tišljarić, Kod PeregrinovihŠto se dogodi kada jedna zbirka pjesama posvećena ‘pogrešnom’ muškarcu unese nemir u dosadnu svakodnevicu bračnog para i pokrene bujicu pitanja na koja je teško dati odgovore, otkriva duhovit rasplet te malčice sumoran epilog o banalnosti ljudske naravi.
Glumački kvintet čine iskusna Ivana Boban, ‘pritajeni vulkan’ Luka Dragić te poletni trolist budućeg zvjezdanog statusa – Marija Šegvić, Jure Radnić i Silvio Mumelaš.
Predstava je ‘plod’ suradnje Kazališta Trešnja i Umjetničke organizacije THEARTE, dramaturgija je povjerena Luki Mavretiću, glazbu je skladao K. Glaser, dok je autor scenografije Vanja Magić. Kostime potpisuje Tea Bašić, a za oblikovanje video projekcija zaslužan je Davorin Erceg.

Foto: Press

comment closed

>