Kolinda Grabar-Kitarović podržala akciju protiv ubijanja pasa
Piše: redakcija On 23 Velj, 2017 At 02:23 PM | Categorized As Kućni ljubimci, Ljubimci, Naslovnica, Vijesti | With 0 Comments

Priopćenje…

Iz Ureda predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović stiglo pismo podrške odluci o ukidanju ubijanja napuštenih životinja u skloništima, javljaju iz udruge Prijatelji životinja

Priopćenje prenosimo u cijelosti;

Kolinda Grabar-Kitarović- Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, na radost Prijatelja životinja, brojnih udruga za zaštitu životinja i velike većine javnosti, u službenom pismu izjavila je ‘kako će Republika Hrvatska provođenjem odluke o ukidanju usmrćivanja životinja u skloništima ostvariti razinu zaštite životinja primjerenu europskim standardima te će, što je vrlo bitno, odati priznanje svim udrugama i ljubiteljima životinja koji godinama ulažu velike napore kako bi se provela stvarna i djelotvorna zaštita životinja’.
To je izravna podrška hvalevrijednoj odluci ministra Tolušića i lijepa vijest za šest postojećih no kill skloništa koja dugogodišnjom praksom pokazuju da je njihov način rada humaniji i ekonomičniji.
Tomislav TolušićMinistar poljoprivrede Tomislav Tolušić početkom siječnja donio je odluku da će se u novi Zakon o zaštiti životinja uvesti zabrana ubijanja pasa u skloništima, odnosno da će se maknuti mogućnost usmrćivanja nakon 60 dana. Ministar je najavio i detaljnije kontrole provedbe mikročipiranja i sudjelovanje svih lokalnih zajednica u provedbi Zakona.
Ministar je pokazao humanost i želju za konkretnom provedbom Zakona kada je podržao stupanje na snagu zabrane uzgoja životinja radi krzna, a odlukom o uvođenju no kill skloništa i dalje pokazuje sluh za dobrobit životinja i glas javnosti. Zauzimanje za napuštene životinje i ispravljanje nepravde prema njima trebalo bi rezultirati i boljom provedbom Zakona o zaštiti životinja koji ne smije biti samo mrtvo slovo na papiru.
Predsjednica Republike izjavljuje i ‘kako bi se i u drugim relevantnim zakonima i propisima morao odražavati senzibilitet hrvatske javnosti za poštivanje živih bića i života u svim pojavnim oblicima’.
Udruga Prijatelji životinja zahvaljuje na podršci predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović i njezinu uredu i uime 90 posto građana Hrvatske koji ne žele da njihov novac odlazi na ubijanje životinja, već na zbrinjavanje, kastraciju, udomljavanje i edukaciju, što dugoročno dovodi do dobrih rezultata u interesu cijele zajednice.
Svi koji žele dati podršku boljem Zakonu o zaštiti životinja i traže, umjesto ubijanja nedužnih životinja, kažnjavanje neodgovornih građana, mogu i potpisati peticiju na www.prijatelji-zivotinja.hr/zaboljizakon te podržati odluku Ministarstva poljoprivrede – piše u priopćenju.

Foto: Ured predsjednice – Press arhiva

comment closed

>