Dirljiv film Mirjane Hrge: Goluža: Tek sad vidimo koliko znači ta zlatna medalja!
Piše: Gordana Malašić Lazić On 15 Lip, 2016 At 10:19 AM | Categorized As Naslovnica, Sport, Sportske minute, Vijesti | With 0 Comments

Prvi put…

SJEĆANJE NA ZLATO IZ ATLANTE: Danas ovdje nema Velimira Kljaića i nema Iztoka Puca. To je nenadoknadiv gubitak. Ja večeras mislim na njih dvojicu, emotivno je rekao Antun Vrdoljak

Mirjana Hrga, Slavko Goluža, Patrik Čavar- Zahvaljujem prije svega onima koji su omogućili da ovo napravimo. Film je napravljen s puno entuzijazma i sa željom da otrgnemo dečke iz zaborava. Želim se zahvaliti svojoj RTL televiziji. Hvala vama momci što ste nam učinili toliko sreće, ponosa i zadovoljstva, nikad to neću zaboraviti. Mislim da svatko tko drži do sebe, da ih mora pamtiti. Hvala i vama moji prijatelji što ste došli – zahvalila se urednica i scenaristica. Jučer je u Zagrebu bila svečana premijera dokumentarnog filma ‘Prvi put’, autorice Mirjane Hrge. Dokumentarni film Prvi putPrvi put‘ Mirjana je posvetila rukometnoj reprezentaciji, koja je na Olimpijskim igrama 1996. godine u Atlanti pod vodstvom sportskog velikana Velimira Kljaića osvojila zlatnu medalju. Svečana premijera okupila je zlatne reprezentativce iz Atlante i aktualnu rukometnu reprezentaciju Hrvatske koja ide na Olimpijske igre u Rio de Janeiro. Zlatni dečki iz Atlante u filmu su otkrili što se događalo u pozadini prije odlaska na Olimpijske igre, s kakvim su se izazovima Mirjana Hrga, Antun Vrdoljaksusreli na putu do zlata te ispričali zanimljive anegdote. U filmu se prve zlatne medalje prisjetio i tadašnji predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora i član Međunarodnog olimpijskog odbora, Antun Vrdoljak. Vrdoljak je film ‘Prvi put’ doživio jako emotivno.
- Danas ovdje nema dvoje ljudi, nema Velimira Kljaića i nema Iztoka Puca. To je nenadoknadiv gubitak. Ja večeras mislim na njih dvojicu jer su bili ključni ljudi  – rekao je Vrdoljak koji je za vrijeme filma i zaplakao.

Goluža: Ja sam imao sreću da sam bio dio te generacije
Prvi putU filmu je govorio i jedan od najtrofejnijih rukometaša svijeta, Hrvoje Horvat te Zoran Gobac i Josip Guberina iz Hrvatskog rukometnog saveza, sportski novinar i komentator Božo Sušec te članovi hrvatske rukometne reprezentacije iz 1996. godine: Patrik Ćavar, Zoran Mikulić, Valner Franković, Valter Matošević, Zlatko Saračević, Slavko Goluža, Bruno Gudelj, Božidar Jović, Vladimir Šujster i Alvaro Slavko GolužaNačinović.
- Nakon toliko godina tek sad vidimo koliko znači to zlato koje smo osvojili. Ova medalja će biti zlatnim slovima zapisana u povijest sporta Hrvatske, kao i to da je baš ova generacija osvojila zlatnu medalju. Ja sam imao sreću da sam bio dio te generacije – otkrio je Goluža za portal Scena.hr. Predsjedniku Hrvatskog olimpijskog odbora izuzetno je drago što je zlatna generacija iz Atlante i na ovaj način dobila svoje priznanje.

Mateša: Film je poruka kako se treba boriti jedan za drugog
Zlatko Mateša- To je prva zlatna medalja nakon osamostaljenja Hrvatske, ali ono što je još vrjednije to su sjajni sportaši, još bolji ljudi i stvarno su zaslužili dokumentarni film. Za nas je ovo jedan prekrasan uvod u Rio de Janeiro. Jedna poruka ovoj novoj generaciji kako to treba biti. Kako se treba boriti jedan za drugog – naglasio je Zlatko Mateša za portal Scena.hr.
Film je nastao u suradnji s međunarodnom news-televizijom Al Jazeerom Balkans,

Kauboji

Sportskom televizijom iz Hrvatske i uz podršku Međunarodnog olimpijskog odbora koji je za ovu prigodu promocije hrvatskog sporta, prvi put ustupio snimke turnira OI Atlanta ’96. Organizator svečane premijere je RTL.

Foto: Scena.hr

comment closed

>