fbpx

Davis Cup: Hrvatska čeka suparnika

Zagreb…

Uz Hrvatsku, među nositeljima će biti Argentina, Njemačka, Češka, Švicarska, Japan, Rusija i Kanada, pa se te reprezentacije ne mogu sastati međusobno

Marin Draganja i Nikola Mektić, HrvatskaHrvatski tenisači u utorak će saznati tko će im biti suparnik u rujanskim kvalifikacijama za Svjetsku skupinu Davis Cupa. Izvlačenje će se održati u Londonu, s početkom u 11.00 sati po srednjoeuropskom vremenu, a Hrvatska će imati status nositelja, zahvaljujući dobrom plasmanu na rang listi reprezentacija u ovom natjecanju.
Na listi koja je objavljena danas, u ponedjeljak 10. travnja 2017. godine, Hrvatska je na petom mjestu, jednu poziciju lošije plasirana nego na prethodnom popisu, jer ju je zahvaljujući plasmanu u polufinale prestigla Belgija.
Uz Hrvatsku, među nositeljima će biti Argentina, Njemačka, Češka, Švicarska, Japan, Rusija i Kanada, pa se te reprezentacije ne mogu sastati međusobno.
Potencijalni suparnici su tako Brazil, Kolumbija, Kazahstan, Indija, Mađarska, Bjelorusija, Portugal i Nizozemska. Hrvatska će biti domaćin ako joj ždrijeb dodijeli Indiju, Brazil ili Nizozemsku, ići će u goste ako joj suparnik bude Portugal, a u svim ostalim slučajevima o domaćinu će se odlučivati izvlačenjem. Kvalifikacije za Svjetsku skupinu na rasporedu su od 15. do 17. rujna 2017. godine.

Foto: Press arhiva – HTS