Goran Čolak odnio titulu apsolutnog pobjednika!
Piše: redakcija On 5 Tra, 2016 At 11:27 AM | Categorized As Događanja, Sport, Sportske minute | With 0 Comments

Turku, Finska…

S tri prva mjesta u sve tri discipline Goran Čolak uvjerljivo dominirao Otvorenim bazenskim prvenstvom Finske

Goran Čolak- Ovakvi rezultati usred baznih priprema prilično su obećavajući za nadolazeći SP. Uvjeti ovdje vrlo su dobri, stoga siguran sam da nas očekuje uzbudljivo Svjetsko prvenstvo – rekao je zadovoljni Goran Čolak po završetku natjecanja.
Na natjecanju održanom ovog vikenda u gradu Turkuu na jugozapadu Finske, Goran Čolak osvojio je sva tri prva mjesta u sve tri bazenske discipline i tako u manje od 24 sata uvjerljivo odnio titulu apsolutnog pobjednika. Vrlo dobri rezultati – DNF (dinamika bez peraja) 194 m, STA (statika) 8:32 minute te DYN (dinamika s perajama) 250 m – dodatno su potvrdili Goranovu dobru formu i očekivanja ove sezone.
Goran ČolakImpresivni ukupni rezultat od 324.4 boda donio mu je titulu najboljeg, ali i još jedno izvanserijsko postignuće: najveći zbroj bodova što ih je jedan natjecatelj ikad postigao u ovakvom tipu natjecanja u kojemu su 3 vrlo zahtjevne discipline održane unutar manje od 24 sata.
Stoga ne čudi da je Goranov najveći konkurent na natjecanju, Finac Mikko Pöntinen koji pripada u top 10 bazenskog ronjenja, zaostao za čak 60 bodova.
Otvoreno prvenstvo Finske bilo je ‘generalna proba’ za prestižno međunarodno natjecanje – AIDA Svjetsko bazensko prvenstvo koje se na istoj lokaciji održava od 25. lipnja do 3. srpnja. Goranu je ovo bio prvi susret s bazenom u Turkuu, tako da mu je ovo natjecanje poslužilo za provjeru trenutačne forme, kao i za upoznavanje s uvjetima ronjenja i nastupa koji ga uskoro očekuju na SP-u u Finskoj.

Foto: Elina Manninen

comment closed

>