fbpx

Ivan Šuker: Hrvatsku košarku digli smo iz pepela – nemojte to upropastiti

Hrvatska…

Ivan Šuker sazvao izvanredni izborni sabor za izbor predsjednika i upravnog odbora Hrvatskog košarkaškog saveza

Ivan Šuker– U proteklih 15 mjeseci, za vrijeme mog upravljanja HKS-om, hrvatska košarka doživjela je ponovni uzlet – istaknuo je Ivan Šuker na današnjoj je konferenciji za medije.
Ivan Šuker na današnjoj je konferenciji za medije objavio da saziva izvanredni sabor za izbor predsjednika i upravnog odbora HKS-a na kojem se on neće kandidirati. Šuker je podsjetio na najveće uspjehe iz proteklog razdoblja:
– Hrvatski košarkaši nakon osam godina ponovno su bili na Olimpijadi, vratili smo košarku na TV ekrane, smanjili smo administrativne obaveze klubova prema savezu za 50%, uključili smo županijske saveze u donošenje svih bitnih odluka, vratili smo dignitet i značaj hrvatskom prvenstvu, modernizirali smo cijeli sustav i što je najvažnije – vratili smo košarku košarkašima!.
Ivan ŠukerMeđutim, nastavio je Šuker, u hrvatsku košarku i rad HKS-a neprestano su se uplitale stvari koje nemaju veze sa sportom, nego s politikantskim intrigama.
– Svima vam je poznato da je cijeli moj mandat, usprkos sjajnim uspjesima, bio prožet tendencioznim komentarima koji nisu bili ni u čemu utemeljeni. Ne treba ići dalje od pitanja sukoba interesa koje se neprestano otvara, iako je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa reklo da sukoba interesa – nema – rekao je Šuker.
Naglasio je da je mandat u HKS-u odradio iz čiste ljubavi prema sportu i hrvatskoj košarci i da ne želi da ikakvi sukobi opterećuju rad HKS-a. Upravo zbog toga je, ističe, odlučio sazvati izvanredni izborni sabor na kojem će se izabrati novo vodstvo HKS-a.
Na kraju je onima koji će preuzeti savez poručio da nastave uzlaznom putanjom kojom je HKS krenuo u proteklih godinu dana, da se bave košarkom, a ne intrigama i da se klone bilo kakvog politikantskog uplitanja u rad HKS-a jer to izravno šteti razvoj hrvatske košarke.
– Hrvatsku košarku digli smo iz pepela – nemojte to upropastiti! – poručio je na kraju konferencije za medije Ivan Šuker.

Foto: Press