Voja Brajović i Sergej Trifunović u predstavi Voz!
Piše: redakcija On 27 Tra, 2016 At 04:56 PM | Categorized As Događanja, Televizija, Zanimljivosti | With 0 Comments

Dolaze u Hrvatsku….

U predstavi se pojavljuju samo dva lika Crni i Beli. Crni spašava Belog da se ne baci pod vlak. Crni je bivši osuđenik i vjernik, dok je Beli ateista i profesor. Oni raspravljaju o ljudskoj patnji, o smislu života…

Video

Voja Brajović, Sergej Trifunović, vozPredstava Zvezdare teatra iz Beograda, ‘Voz‘ C. McCarthyja u kojoj igraju Voja Brajović i Sergej Trifunović, kreće na regionalnu turneju. Predstava je imala premijeru 24. listopada 2015. godine. U predstavi se pojavljuju samo dva lika Crni i Beli. Prije početka predstave, Crni spašava Belog da se ne baci pod vlak i odvodi ga u svoj stan gdje se odigrava cijela akcija. Crni je bivši osuđenik i vjernik, dok je Beli ateista i profesor. Oni raspravljaju o ljudskoj patnji, o tome zašto živjeti i treba li živjeti, o razlozima zašto je Beli pokušao samoubojstvo. Predstava ne nudi jednostavne odgovore na pitanja, ona želi da publika razmišlja te da dođe do svojih odgovora.
Voja Brajović, Sergej Trifunović- Inspiriran djelom McCarthyja, jedino što želim ovom predstavom je to da izazovem kritički odnos i svijest o tome kud ovaj svijet ide. I naravno, prije svega, čovjekoljublje koje može spriječiti propast civilizacije. Po mom mišljenju, najbolji lijek za čovjeka i njegovo najjače oružje je kultura, čiji su najvažniji segmenti umjetnost i riječ – rekao je Brajović. Trifunović je kazao kako ‘Voz’ nije samo kazališna predstava.
- Ovo je nešto s čim ćemo se svi mi, sudarati do kraja života, tog voza bez konduktera, kome se početna, krajnja i usputne stanice, ne mogu znati – objasnio je Trifunović. Predstava ‘Voz’ izvodi se u Rijeci, Puli, Zagrebu i Bjelovaru.

‘Voz’

Međunarodni festival Malih scena 7.5. Rijeka
Istarsko Narodno Kazalište 8.5. Pula
Kazalište Kerempuh, 9.5. Zagreb
Festival Bjelovarski odjeci kazališta, 10.5. Bjelovar

Foto: Press
Video: 

comment closed

>