Educiraj se i zabavi: Svemir – izradite teleskop i otkrijte zvjezdano nebo
By redakcija On 9 svi., 2020 At 09:57 AM | Categorized As Događanja, LifeStyle, Tech | With 0 Comments

Rijeka…

Svemir– U današnjoj edukativnoj poruci, pozivamo se na protekli tjedan u kojem smo se izdigli visoko iznad Zemlje. Naime, na društvenoj mreži @Prirodoslovni.muzej.Rijeka obilježili smo Dan svemira (1. svibnja), Dan Sunca (3. svibnja) i Dan astronauta (5. svibnja). Odlučili smo i vas, upravo danas, raketom povesti među zviježđa i planete! The PMR has landed! Ujedno pozivamo da posjetite Muzej, te uz razgled stalnih postava i izložbe Raznolikost riba Jadranskog mora proučite Biljne vrste s obje strane zida u Botaničkom vrtu. Dobrodošli! – poručuju organizatori.
Jeste li se ikada zapitali kako raketa poleti i koja je najbrža lansirana raketa? Biste li se okušali u lansiranju vlastite rakete? – odgovore na ova pitanja i mnoge druge svemirske zanimljivosti te upute za izradu rakete s pogonom pronaći ćete u Mapi SVEMIR. 5,4,3,2,1…. lansiranjeeeeeeee! 
Tamo gdje završava Zemljina atmosfera, počinje ostatak svemira. Kad je noć vedra i tamna, nebo vas poziva na najveću predstavu na Zemljinoj kugli! Postanite astronomi, izradite teleskop i otkrijte zvjezdano nebo – detalji su u Mapi.
Koliko ima planeta, po čemu su posebni, kako su dobili ime i još mnogo podataka pronaći ćete u Mapi. Nakon što ste znanjem osvojili svemir i postali astronomi, vrijeme je za izradu astronautske kacige kako bi lansiranje rakete bilo potpuno sigurno!

Foto: Press

comment closed