fbpx

Ženska klapa FA Linđo u Dvoru slavi dvadeseti rođendan

Dubrovnik…

FA Linđo 12. kolovoza u 21.30 sati u atriju Kneževa dvora

FA LinđoŽenska klapa FA Linđo, čiji su mnogobrojni uspjesi i oko šest stotina održanih nastupa na ponos ansamblu i gradu iz kojih su potekle, svoju dvadesetu obljetnicu proslavit će prigodnim koncertom na Dubrovačkim ljetnim igrama u srijedu, 12. kolovoza u 21.30 sati u atriju Kneževa dvora. Ulaznice su rasprodane.
Ženska klapa Folklornog ansambla Linđo osnovana je u veljači 2000. godine na Lindoinicijativu plesačica ansambla, dok se vođenju klape posvetio tadašnji glazbenik ansambla, a današnji uspješni i nagrađivani klapski voditelj i voditelj zbora ansambla, Vedran Ivanković. Članice klape danas su: Lina Ivanković, Ana Bačić Vukota, Luči Carević, Paula Lazarević, Margarita Dundić, Fani Favro Bukvić, Marija Puljić i Ivela Matičević. Ispočetka ih je vodio neskriveni entuzijazam te velika volja za očuvanjem i unaprjeđenjem kulturne baštine kroz pjevanje narodnih napjeva, a upravo ih je taj timbar označio i odmah svrstao u vrh.
Živeći dalmatinsku klapsku pjesmu kroz svojih dvadeset godina djelovanja, klapa FA Linđo je održala niz samostalnih koncerata, nastupila na brojnim festivalima, koncertima, susretima klapa, natjecanjima u Hrvatskoj i u Europi. Iza sebe ima trideset nagrada s raznih festivala, a čak devetnaest s najprestižnijeg Festivala dalmatinskih klapa u Omišu te zlatno odličje s 13. Međunarodnog festivala zborskog pjevanja u talijanskoj Veroni. Snimile su i prvi klapski Super Audio CD naziva Mediterranean sounds – Croatia’s mystic voices FA Linđo u suradnji s Nenadom Bachom i Johnom Holbrookom, višestrukim dobitnikom nagrade Grammy.

Foto: Press