fbpx

Video: Neispričana ljepota Varaždinske županije

Neispričana ljepota Varaždinske županije

– Nema umjetnosti koja bi kao glazba djelovala na najšire slojeve ljudstva – od onih najpriprostijih do kulturno istančanih bića. Ona govori razumljivim jezikom i ne treba nikakvih tumača ni prevodilaca, ona obuzima čovjeka svojim melodioznim govorom, uzbuđuje ga ritmom pokreće ga na ples i pjevanje, budi u njemu radost… – (K. Filić, Glazbeni život Varaždina, predgovor).

Varaždinske županije

U svojoj knjizi Glazbeni život Varaždina ovim riječima Krešimir Filić opisuje glazbu i utjecaj glazbe na sve segmente društva. Utjecaj koji glazba ima na razvoj društva kroz povijest je neizmjeran, a prava kultura bez glazbe ne može se ni zamisliti.

U Varaždinu i Varaždinskoj županiji, glazba se pokazala kao umjetnički izričaj koji je izuzetno obogatio kulturu i utjecao na razvoj kulture kao takve na cijelom području sjeverozapadne Hrvatske.

Neispričana ljepota Varaždinske županije projekt je Glazbene škole u Varaždinu i Koncertnog ureda Varaždin pod pokroviteljstvom Varaždinske županije.

Kroz video uratke koji sadrže umjetničke dosege varaždinske Glazbene škole snimljene na atraktivnim i nedovoljno istaknutim lokalitetima Varaždinske županije, cilj je ostvariti što veću vidljivost županije na europskoj i svjetskoj razini i povećati interes za upis učenika u osnovnu i srednju glazbenu školu.

Tako će se kroz nekoliko video uradaka tijekom ove godine učenici Glazbene škole u Varaždinu predstaviti na nekoliko lokacija na području Varaždinske županije koje do sad nisu bile dovoljno vidljive, odnosno koje zahtijevaju pretvorbu u atraktivne kulturno-turističke lokalitete.

Osim snimljenih koncerata mladih glazbenika, projekt Neispričana ljepota Varaždinske županije rezultirat će i promidžbenim video spotom koji će predstavljati Varaždinsku županiju i Glazbenu školu u Varaždinu.

Arboretum Opeka, hortikulturni spomenik, jedan je od najznačajnijih spomenika prirode na području Varaždinske županije i jedan od najvrjednijih hortikulturnih objekata u Srednjoj Europi. Perivoj parka koji zauzima prvo mjesto od tri arboretuma hrvatske baštine bio je prva lokacija snimanja na kojem su se predstavili talentirani učenici Glazbene škole u Varaždinu.

Kako izgleda spoj glazbe i prirode u ovim će vam video uradcima pokazati Lucija Čehok i Leonard Kobal, učenici Odjela za klavir i Klara Blažunaj, učenica Odjela solo pjevanja Glazbene škole u Varaždinu.

Svojim talentom mladi su glazbenici oduševili šetače u parku, a zasigurno će svojim video uradcima i vas.

Foto: Press Glazbena škola u Varaždinu – Neispričana ljepota Varaždinske županije
Video: