Škola za make up LOGOS MODA: Savjeti o pravilnom šminkanju!

logosmoda

Nova škole za make up, modni dizajn i odnose s javnošću LOGOS MODA za poduku u Mrazovićevoj 12 u Zagrebu, ekskluzivno za Scenu svakog utorka će savjetovati naše čitatelje o pravilnom šminkanju. U prvom dijelu ekskluzivnog razgovora  predstavljamo LOGOS MODU te vam otkrivamo nekoliko trikova šminkanja. Razgovarali smo i o pravilnom šminkanju mladih djevojaka, i kad kozmetika može postati opasna za mlado lice.

Scena: Recite nešto više o školi za make up LOGOS MODA?

Silvija Bubalović je otvorila školu za make-up, modni dizajn i odnose s javnošću, LOGOS MODA za poduku u Mrazovićevoj 12, Zagreb. To je nova škola tog usmjerenja u Zagrebu, ali po svojim posebnostima jedna od specifičnijih u Hrvatskoj. Naša misija je educirati mlade ljude u području make up-a, mode i PR-a na način da steknu primjenjiva znanja i vještine koje neće biti samo mrtvo slovo na papiru, nego ono što ljudima treba u praktičnom životu. Nudimo između ostalog program make up-a, koji šminkeru pruža sva potrebna znanja za razliku od nekih koji nude parcijalno. Make up artist je osoba koja mora biti educirana i za korektivni, ali i za make-up u području modnih revija, televizije, filmske industrije i kazališta. Iako taj posao djeluje kao vrlo jednostavan posao, on ipak traži nešto više iskustva. To je jedan kreativan posao, koji se prvenstveno mora voljeti i stalno razvijati. I tu nema kraja školovanja, taj posao traži stalno usavršavanje jer se prate trendovi. Vi morate znati što se to ove godine događa u modnom  i kozmetičkom svijetu, kako se šminka, koji su ‘predloženi’ brandovi i trendovi  i sve to ukomponirati u svoj kreativni rad i osobu koju imate pred sobom.

Scena: Nešto o vašim kreativnim radionicama?

U našim kreativnim radionicama učimo tajne vještine pravilnog šminkanja, a  posebno mlade cure, koje tek počinju koristiti kozmetičke preparate. Pokazujemo im kako najprije njegovati lice i osnovne trikove šminkanja. Dajemo savjete kako što bolje istaknuti prednosti, a prikriti nedostatke na licu i dovesti do savršenog make up-a.

Scena: Koje je najvažnije pravilo kod šminkanja za mlade djevojke koje se počinju šminkati?

Upravo kako sam rekla u prethodnom odgovoru, mlade djevojke treba pripremiti i naučiti da je prije svega jako važna i potrebna njega lica. Kako i na koji način njegovati lice i kojim vremenskim uvjetima i tipu kože. Lice je prije svega, prvo na udaru i zahtijeva posebnu njegu i zaštiti i jako je važno na koji način ćemo ga zaštiti uslijed svih vremenskih uvjeta.

Scena: Na što treba posebno paziti kod mladog lica?

Njega lica je drugi faktor, a  prvenstveno treba paziti na prehranu i način života. Jer ako se nezdravo hranimo i pijemo, a sve se  to reflektira na naše lice. Današnji stil života nam ne ide prilog i moramo svakodnevno naučiti poštivati sebe i svoje tijelo. Naučiti kako prevladati stres i pravilno se hraniti i onda ćemo sigurno imati manje problema sa svojim licem.

Scena: Kakve pudere koristiti?

Na nađem tržištu je izbor kozmetike širok i svatko može pronaći  za sebe odgovarajući puder. Pri odabiru pudera treba paziti na par faktora koje utječu na pravilan odabir pudera. Svi imamo različit tip kože, ali i sama kože se mijenja prema vremenskim prilikama. Tako da trebamo  prije  odabira  pudera  odrediti pravu formulu istoga koja će biti baš za nas. Ako imamo kožu sklonu aknama trebamo obratiti pozornost na pakiranjima pudera i potražiti pudere ‘oil-free’, ‘oil-control’, ‘non-comedonic’ i ‘mattifying’ ili ako vam je koža možda suha ili dehidrirana trebamo potražiti puder ‘hydrating’ ili ‘moisturizing’. Ako je koža mješovita, najbolje je odrediti je li vam više masna ili više suha. Ako nismo sigurni najbolje je uzeti tester i sve prije isprobati …

Scena: Ima li šminka rok trajanja?

Šminka ima svoj rok trajanja i treba dobro paziti i gledati datum kad je kupujemo jer je na svakom je utisnut tjedan/i godina  proizvodnje. Treba paziti na kozmetiku koju koristimo jer su kozmetički proizvodi pogodni za razmnožavanje bakterija, a posebno su podložne maskare i spužvice.

Scena: Koje su opasnosti ako se kupi nekvalitetna šminka?

Opasnosti tu velike i treba uvijek obratiti pozornost i uzimati šminku koja je prošla tesitiranje . Iako i to ne mora uvijek biti garant da nećemo dobiti neke alergijske reakcije. Ponekad nama smetaju neke supstance koje se koriste bez obzira na sva testiranja jer se u izradi šminke koriste razne kemijske mirisne supstance ili boja i alkohol.

Scena: Osnovne greške kod šminkanja koje rade mlade djevojke?

Mlade djevojke često rade eksperimente na svom licu s različitom pa čak i upitnom kozmetikom i različitim stilovima. One vole pratiti što im to mediji propagiraju pa tako često sebe traže u raznim stilovima, kako kroz modu tako i kroz šminkanje. Pa tako često djevojke bez pripreme postaju žene ili se pretvore u seksi cure. Treba poštivati svaki ukus i ne treba o njemu uvijek raspravljati, ali  lagani ‘savjetni argument’ mislim da svi vole čuti. Jer ne bi trebalo svojim komentarima omalovažavati mlade cure i treba ih uz ‘odmjeren’ savjet uputiti ili im predložiti da potraže pomoć u raznim kreativnim radionicama za pomoć pri odabiri pravile kozmetike i šminkanja. Mladost je lijepa sama po sebi i ne treba je prikrivati, treba je samo znati lijepo istaknuti .