fbpx

Ivana Radovniković: Dio mene je intimna priča o ljubavi!

Vjenčanje i novi album…

Pjevačica se nakon deset godina veze udaje za Stjepana Markovića, a danas joj izlazi i novi album ‘Dio mene’

Ivana RadovnikovićPonudi mi obale, mirne poput molitve, i ljubi me dok drugi prolaze…, je najdraži stih pjevačici koji je napisao njezin zaručnik Stjepan Marković. To je stih iz pjesme s njezinog novog albuma ‘Dio mene’ koji danas izlazi na tržište. Ivana Radovniković u ekskluzivnom razgovoru za portal Scena.hr otkrila je sve o novom albumu, ali i kako je poslovno surađivati s budućim suprugom. Naime, Ivanu je Stjepan zaprosio nakon deset godina veze. Ivana kaže da su već toliko dugo zajedno da je njihova veza i prije romantične prosidbe nalikovala braku.

Scena: Danas vam izlazi treći studijski album. Koliko dugo ste radili na njemu?
Prošlo je skoro tri godine od nastanka prvih ideja i pjesama, od nekakvih dvadesetak pjesama odlučili smo ih deset staviti na album ‘Dio mene’.

Scena: Jeste li ponekad pomislili da ga nikad nećete završiti?
U šali više puta sigurno, ali to nikada nije bila opcija jer svi koji su radili na albumu su zaista ostavili velik dio svoje volje i energije na njemu.

Scena: Kako izgleda proces nastajanja albuma?
Prvo nastane ideje same pjesme, ali zajedno s tim nastane i neka poruka i priča koju želite da slušatelji prime, da to ne bude samo glazba, samo tekst, samo aranžman i kad dobijete viziju cijelog paketa onda znate da stvarate album. Sve ideje se snimaju u nekakvim info verzijama, a glazbenici svojim instrumentima ih nadopune pod vodstvom aranžera koji sve to zajedno spoji u malo remek djelo. Do samog kraja nikad ne znate što će ispasti tako da treba mnogo vjere.

Scena: Jeste li ikad neku pjesmu na kraju izbacili iz albuma, iako vam se na prvu činila odlična za album?
Puno puta jer se događa da pjesma u svojoj suštini ima nešto što me privuče, ali kad se krene razvijati nestane taj efekt. To je i više nego često, nisam osoba koja pod svaku cijenu gura pjesme van, pogotovo ako ne stojim iza njih.

Ivana RadovnikovićScena: Kakav je ovaj novi album? Koliko se razlikuje od ostalih?
‘Dio mene’ je, kako i sam naslov govori, mnogo intimniji i pisan je uglavnom vlastitim riječima i osjećajima. On opisuje život i situacije na način da prikazuje uvijek onu nadu na kraju puta, svijetlo na kraju tunela. U svim situacijama nudi sretan kraj i bar u nekom obliku.

Scena: Na novom albumu radili ste s dečkom, pa kako to izgleda?
Zapravo dosta zanimljivo, ali sve ide mnogo brže jer nemam zadrške u smislu da ću povrijediti nekome ego u trenutku kad se naša kreativna vizija razlikuje. Tako je mnogo lakše stvarati, a kritike su onda i zaista konstruktivne.

Scena: Kako rješavate razilaženje u mišljenjima? Padne li nekad povišeni ton, tko popusti?
Ja sam po prirodi dosta glasna, ali kako u svemu tako i u ovome smo već odrasli ljudi i imamo isti cilj, a to je napraviti najbolje što možemo pa svako razilaženje u mišljenju rješavamo odmah na licu mjesta, to nikada ne nosimo sa sobom doma.

Scena: Prije mjesec dana vas je dečko zaprosio nakon deset godina veze, jeste li priželjkivali to ranije?
Kad smo se upoznali bila sam zaista mlada i tada nisam o tome razmišljala, a u međuvremenu stvorili smo si zajednički život u kojem sam papir ništa ne bi promijenio.

Scena: Dugo ste u vezi, osjećate li da ste već kao u braku?
Da.

Scena: Kakvo vjenčanje planirate?
Planiramo vjenčanje u krugu obitelji i najbližih prijatelja.

Scena: Razmišljate li sad i o majčinstvu?
Ja zapravo samo razmišljam, a ako i kad to provedem u praksu sigurno će svi primijetiti.

Scena: Zašto je dobro surađivati i poslovno s dečkom?
S obzirom da se radi ipak o specifičnoj vrsti posla, ipak je u pitanju kreativno stvaranje, a kad vas netko toliko dobro poznaje, onda zna kako pisati ono u što vjerujete.

Scena: Kako i gdje ćete promovirati novi album?
Koncertna promocija će se održati zajedno s premijerom spota ‘Jutrom sve prestaje’ na kojoj su mi se pridružile Mozartine, sredinom travnja, a sve detalje saznat ćete vrlo skoro.

Scena: Poruka vašeg novog albuma je…?
Sve će biti uredu – ili po pjesmi ‘Dobro će biti sve’.

Scena: Za kraj, vaš omiljen stih koji vam je budući suprug napisao?
”Ponudi mi obale, mirne poput molitve, i ljubi me dok drugi prolaze” (pjesma ‘Dok drugi prolaze’ (Dio mene)

Foto: Press