fbpx

Premijerno: Romanca o tri ljubavi Antuna Šoljana

Predstava Romanca o tri ljubavi

Max teatar iz Zaprešića nakon Zaprešićke premijere, u Zagrebu će 28. listopada 2021 s početkom u 20.00 sati u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog, imati Zagrebačku premijeru predstave Romanca o tri ljubavi Antuna Šoljana.

Romanca o tri ljubavi

Predstava Romanca o tri ljubavi je okupila sjajan tim autora (Helena Minić Matanić, Amar Bukvić, Pero Juričić, Marina Kostelac, Davor Rocco, Davor Gobac, Deana Gobac, Esad Ribić, Tihana Ostreš, Staša Schahman).

Romanca o tri ljubavi

Većina ovih autora je iz grada Zaprešića, a okupljeni su kako bi na području Zagrebačke županije afirmirali profesionalno kazalište i prvu profesionalnu kazališnu produkciju u gradu Zaprešiću.

O predstavi, autorima, umjetničkoj organizaciji Max teatar

Šoljanova Romanca o tri ljubavi na sceni Male dvorane

Predstava puna humora, ljubavi i strasti u izvedbi sjajne glumačke podjele: Helena Minić Matanić (Gospa), Amar Bukvića (Vitez), Marina Kostelac (Službenica) i Pero Juričića (Kapelan) pružit će vam vrhunski kazališni užitak i odgovor na ‘Pasti ili ne pasti, to je pitanje!’

Autorski tim čine: Davor Rocco (glazba), Tihana Ostreš (kostimi/rekvizita) Staša Schahman (kostimi/fotografije), Lucija Žulj Juranić (make up), Deana Gobac (koreografija/scenski pokret), Esad Ribić (dizajn plakata), Davor Gobac (vokal na snimci), Dalibor Matanić (dobar duh predstave).

Režiju potpisuje Marina Kostelac, pomoćnu režiju Helena Minić Matanić.

Uživat ćete u duhovitoj i dirljivoj dramskoj igri u stihovima, koja je formalno zaodjenuta u moliereovsko-shakespeareovsko ruho, a istodobno nam postavlja najzamršenija pitanja o ljubavi i životu.

Jedna od najpoetičnijih hrvatskih drama, Romanca o tri ljubavi Antuna Šoljana, podnaslovom je žanrovski određena kao “sentimentalna farsa”, smještena je, sasvim površno, u vrijeme križarskih ratova, što odmah otkriva i njene jasne komične namjere i potencijale.

Virtuoznost jezika kojim se poigrava književnom baštinom i otkriva izvrsno poznavanje ne samo srednjovjekovne trubadurske književnosti, zavodljiva je i glumcu i gledatelju, no Romanca o tri ljubavi nipošto se ne zaustavlja tek na formi, postavljajući pitanja o “ljubavi, njezinoj stvaralačkoj i razornoj snazi, o njezinoj duhovnoj biti i tjelesnoj prirodi, o ljubavnom ushitu i boli, o sreći i ludilu.”

Predstava će se nakon premijere u prekrasnoj Vršilnici u Zaprešiću predstaviti Zagrebačkoj publici. 28. listopada u 20 sati u Maloj dvorani, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, bez obveze predočenja EU digitalne COVID potvrde te uz obvezatno nošenje maski za lice te pridržavanje općih higijenskih mjera i fizičkog distanciranja.

Ulaznice, po cijeni od 80 kn, dostupne su na blagajnama Lisinskog te online www.lisinski.hr

O MAX TEATARU

Umjetnička organizacija “Max teatar” bavi se pripremom i izvođenjem profesionalnih i dramskih/amaterskih kazališnih predstava, organizacijom i sudjelovanjem na umjetničkim festivalima, a registrirana je pri Ministarstvu kulture Republike Hrvatske 13. listopada, 2000. godine. Sjedište Max teatra je u Zaprešiću, a djeluje u Zaprešiću, te Kino dvorani Općine Brdovec. Max teatar ima aktivan glumački dramski studio, koji pohađa oko stotinjak djece mladih i odraslih članova. Više o projektima i aktivnostima možete pogledati na facebook  i web stranici.

Foto: Press