Zdravko Mamić: Presuda me čini bijesnim i opasnim

Međugorje….

Bože pomozi svim ljudima koji su učinili da se ova presuda dogodi. Bože oprosti im jer ne znaju što čine, rekao je Zdravko Mamić

Zdravko Mamić, Uskok– Nisam ni u snu se nadao da ću biti osuđen i jedan dan. Došao sam u Međugorje iz više razloga, nemojmo se lagati. Došao sam da pronađem mir i da normalno podnesem ovu presudu i moram reći da se dobro osjećam. Presuda me iznenadila, ali me čini nesretnim obrazloženje presude. Presuda je lažna i presuda me čini bijesnim i opasnim. Bože pomozi svim ljudima koji su učinili da se ova presuda dogodi. Bože oprosti im jer ne znaju što čine – rekao je Zdravko Mamić na tiskovnoj konferenciji, a nakon nepravomoćne presude u kojoj je osuđen na šest i pol godina zatvora. Tvrdi da je presuda lažna i da mu je napakirana te je dodao:
– Ti monstrumi neće mirno spavati. Mamić nije bio na izricanju presude, a konferenciju za medije održao je u Međugorju.
Županijski sud u Osijeku danas je izrekao nepravomoćnu presudu Zdravku Mamiću, Zoranu Mamiću, Damiru Vrbanoviću i porezniku Milanu Pernaru. Teretilo ih se da su iz Dinama izvukli više od 116 milijuna kuna, a državu oštetili za 12, 2 milijuna kuna neplaćenih poreza i doprinosa.
Današnjom presudom Zdravko Mamić nepravomoćno je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 6 godina i 6 mjeseci, Zoran Mamić na 4 godine i 11 mjeseci, Damir Vrbanović na 3 godine i poreznik Milan Pernar na 4 godine i 2 mjeseca. Sudac je naložio da se zaplijeni Mamićeva imovina, a nakon pravomoćnosti presude.

Foto: Press – arhiva