fbpx

2Cellos: Hvala svima što nas podupirete svih ovih godina

Na turneji…

2Cellos– Hvala našim dragim obožavateljima što su nas iznenadili ovom prekrasnom tortom. Hvala svima što nas podupirete svih ovih godina – napisao je popularni dvojac 2Cellos, Stjepan Hauser i Luka Šulić na društvenoj mreži.
Objava je u vrlo kratkom vremenu skupila preko 35 tisuća lajkova uz brojne komentare podrške i lijepih želja dvojcu 2Cellos. A dvojac se trenutno nalazi na turneji u Oklahomi, USA.
Podsjetimo, dvojac 2Cellos, Luka Šulić i Stjepan Hauser upoznali su se još u adolescentskim danima i zajedno pohađali Muzičku akademiju u Zagrebu. Šulić je kasnije došao na londonsku Kraljevsku glazbenu akademiju, a Hauser na Kraljevsko sveučilište u Manchesteru Northern College of Music). Nakon dugogodišnjeg sviranja klasične glazbe na violončelima, odlučili su obraditi pjesmu ‘Smooth Criminal’ Michaela Jacksona. Snimka je u siječnju 2011. postala izuzetno veliki hit na YouTubeu, s više od tri milijuna prikaza u prva dva tjedna. Pod izdavačkom kućom Sony Masterworks, snimili su svoj prvi album u svibnju 2011. godine. Na albumu su obrade pjesama U2-a, Guns N’ Rosesa i Nine Inch Nailsa, Stinga, Coldplaya, Nirvane i dr. Prva dva singla s albuma bile su pjesme “Smooth Criminal” i “Welcome to the Jungle.

Foto: 2Cellos društ. mreža