fbpx

Balet HNK humanitarno: Labuđe jezero

Zagreb…

Labuđe jezero

Labuđe jezeroHrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, u suradnji s International Women’s Club Zagreb, uoči premijere slavnoga baleta Labuđe jezero P. I. Čajkovskoga organizira humanitarnu akciju s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za pomoć jednoj od plesnih udruga iz neke od istočnih regija Republike Hrvatske, koja se suočava s velikom depopulacijom i teškom ekonomskom situacijom.
Humanitarna akcija održat će se 16. ožujka 2017. godine s početkom u 11.30 sati u zagrebačkome HNK pretpremijernom izvedbom baleta Labuđe jezeroLabuđe jezero, u koreografiji svjetski proslavljenog koreografa Vladimira Malakhova, čiji će posjetitelji kupnjom ulaznica po cijeni od 100,00 kn sudjelovati u prikupljanju novčanih sredstava.
Cjelokupan prihod bit će uplaćen Plesnome studiju Brodski leptirići iz Slavonskoga Broda, koji je u svojoj regiji prepoznat kao značajan promicatelj plesnoga obrazovanja te individualnog i grupnog rada s djecom i mladima. Osim toga Brodski leptirići djeluju u rodnome gradu velike primabalerine Mie Čorak Slavenski, koja je svojim dugogodišnjim djelovanjem zadužila hrvatsku baletnu umjetnost.
Labuđe jezero već više od 120 godina predstavlja jedan je od naj­težih izazova baletnih solista i najviši domet umjetničke kreacije svakog klasičnog baletnog ansambla. Slavni ruski koreograf Vladimir Malakhov, kojega mnogi kritičari nazivaju plesačem stoljeća, svoje prvo uprizorenje ovoga baletnog djela kreirao je upravo za zagrebački baletni ansambl, a njime se i po prvi puta predstavlja zagrebačkoj publici. Labuđe jezero premijerno će biti izvedeno 17. ožujka u zagrebačkome HNK.

Foto: Press