fbpx

Dijagnoza – Nova emisija o zdravlju na malim ekranima

Zagreb…

U prvoj emisiji Dijagnoza govorit će se o aritmijama koje pogađaju sve generacije, od mladih do starih

Sanja Kocijančić Petričević– Ideja za emisiju Dijagnoza došla je prirodno i jednostavno. Ono što godinama pratim i što me posebno zanima je ljudsko zdravlje. Nemoguće je da tijekom života itko od nas ne iskusi i bolest. Najvažnije ju je na vrijeme prepoznati, dijagnosticirati te pravodobno početi s terapijskim postupcima. Bolest je svakako najvažnije pobijediti. Nije nužno dijagnoza nešto kobno i loše, dapače, ona je putokaz k izlječenju. Svatko teži tomu da se na nalazu na kraju pročita b. o. – ističe urednica emisije Dijagnoza Sanja Kocijančić Petričević.
Svakoga posljednjeg četvrtka u mjesecu uživo na Drugome programu Hrvatske televizije s početkom u 20.05 sati prikazivat će se nova emisija o zdravlju Dijagnoza urednice Sanje Kocijančić Petričević. Prva je emisija na rasporedu u četvrtak 28. rujna.
Osim dometa medicine koja strelovito ide naprijed, pogotovo zbog tehnološkoga napretka, ali i razvoja farmakologije, uvijek su neobično važna osobna iskustva ljudi koji su određenu bolest već imali, liječili i uspjeli ozdraviti ili jednostavno nastavili živjeti s njom u nadziranim uvjetima. Upravo će zato najugledniji liječnici iz Republike Hrvatske i svijeta otkrivati s publikom u studiju i gledateljima ispred malih ekrana istine i zablude različitih dijagnoza uz mogućnost interaktivnoga sudjelovanja na društvenim mrežama.
DijagnozaU prvoj emisiji govorit će se o aritmijama koje pogađaju sve generacije, od mladih do starih. Liječnici u studiju bit će doc. dr. sc. Matias Trbušić i doc. dr. sc. Šime Manola iz zagrebačkoga Kliničkoga bolničkog centra Sestre milosrdnice. U studiju će biti i lutka Vili koja će omogućiti izobrazbu s pomoću pokazne vježbe. Tako će liječnici u prvoj emisiji moći pred svima otvoriti plućno krilo, izvaditi srce i pokazati uživo što se s njime događa kad nastupi aritmija.
Kako suvremena medicina ispisuje brojne dobre priče, gledatelji će u emisiji moći vidjeti i niz zanimljivih priloga. Prof. dr. sc. Jadranka Šeparović Hanževački iz Kliničkoga bolničkoga centra Zagreb s kardiološkoga aspekta pratila je i liječila trudnicu koja je osim nekih strukturnih bolesti srca imala i aritmije, ali je uspješno rodila blizance te je naša kamera uspjela snimiti i sretan trenutak otpuštanja majke s novorođenčadi iz bolnice u Petrovoj, u kojoj je prof. dr. sc. Hrvoje Vrčić dao sve naputke mladoj majci o tome što i kako dalje na putu kući u Slavoniju. Osobno iskustvo s aritmijom ispričat će i tonski majstor na Hrvatskoj radioteleviziji Bruno Molnar.
Još će jedna reportaža u emisiji predstavljati naše uspješne liječnike diljem svijeta. Jedan takav vrhunski životopis ispisuje prof. dr. sc. Tomislav Mihaljević, koji je nedavno došao na čelo vrhunske svjetske klinike u američkomu gradu Clevelandu.
Urednica i voditeljica emisije Dijagnoza je Sanja Kocijančić Petričević, suradnici su Matej Crnogaća i Danijel Crnek, asistentica Željka Šešerko, izvršni producent Miroslav Rezić, producent emisije Robert Flojhar, autori špice Slaven Kuduz i Filip Šljivac, glazbeni urednik Emilio Kutleša, a redateljica Gordana Bolčić.

Foto: Press