fbpx

Irena Škorić: Dajem ostavku na mjesto presjednice DHFR!

Zagreb…

Libreto, Irena ŠkorićIrena Škorić medijima je poslala pismo u kojem kaže da je dala ostavku na mjesto predsjednice DHFR-a te je u pismu obrazložila svoje razloge. To pismo portal Scena.hr prenosi u cijelosti.
Poštovani kolege i kolegice, članovi DHFR-a,
Za predsjednicu Društva izabrana sam temeljem programa koji je trebao jamčiti samostalnost Društva, jačanje pozicije filmskih redatelja i naš zajednički odlučni utjecaj na sve institucije koje se bave filmom. Na žalost, nekim članovima Društva povezanim s HAVC-om, to nije odgovaralo. Opstruiran je moj rad i inscenirani su sukobi kako bi došlo do promjene vodstva Društva. Stoga, zbog konstantnog pritiska, mobinga i opstrukcije u provođenju programa dajem ostavku na mjesto predsjednice Društva hrvatskih filmskih redatelja.
Zahvaljujem se još jednom kolegama koji su me izabrali i koji su imali vjeru i nadu u moj program. Njima od srca hvala! Umjesto obrazloženja ove ostavke, smatram da su za to dovoljna moja zadnja dva pisma koje sam uputila članovima, od kojih je jedno bilo Otvoreno pismo.
S poštovanjem,
Irena Škorić

Foto: Press/arhiva