fbpx

Zagrebački plesni centar: Plesna predstava Ti!

Masa Dance Company…

Predstava Ti, u produkciji Masa Dance Company, će biti izvedena 9. veljače u 18 i 21 sat u Ilici 10, prostoru Zagrebačkog plesnog centra.
predstava TiPredstava autora i izvođača Aleksandre Mišić i Ognjena Vučinića, nastaje iz ideje scenskog i video uprizorenja poezije Enesa Kiševića (‘Sunce, vjetar i ti’). Scenski duet vrlo je intimna priča koja ispituje i komunicira ljudsku intimu, bliskost, život I njegov ciklus. Poeziju interpretira jedan od naših poznatih glumaca Robert Kurbaša, koji je u ovom projektu idejni zagovornik video oblikovanja kao načina prisutnosti poezije u svakodnevnom životu.
predstava TiZajednički interes tima i želja za uprizorenjem takvih formi projekta od velike je važnosti za suradnju među umjetnicima, međusobni rad i inspiraciju.
Projekt je bitan i zbog same poezije i održavanje takvog oblika pisane riječi, te edukativnog značaja koje ona ima. Kulturološka bitnost istoga, koja otvara vrata i pronalazi svoj put dalje od Zagreba, kao dio hrvatske kulture, noseći sa sobom i unutar projekta svoj identitet i interpret ovih prostora.
Autori i izvođači: Aleksandra Mišić i Ognjen Vučinić, interpretacija poezije: Robert Kurbaša, poezija: Enes Kišević (‘Sunce, vjetar i ti’), glazba: Max Richter, kamera: Darko Drinovac, video: Ivan Slipčević, kostimi: Ljerka Zmaić, dizajn zvuka: Tomica Kraljić, dizajn svijetla: Milan Kovačević, producentica: Kristina Jakovac Bangoura, produkcija: masa dance company.

Foto: Press