fbpx

Audicija: I Aleksandar Stanković je pjevao u zboru

zbor Ivan Goran KovačićNajpoznatiji hrvatski zbor Ivan Goran Kovačić traži nove članove. Ovogodišnje audicije za akademski zbor Ivan Goran Kovačić će biti održane 15. i 18. listopada 2013. od 19.30 sati u prostorijama FER-a, Unska 3, dvorana B5.
Princip audicije za kandidata je izuzetno jednostavan. Dovoljno je pokazati raspon glasa ponavljanjem jednostavnih muzičkih sekvenci. Za članstvo nije potrebna nikakva glazbena naobrazba niti glazbeno iskustvo. Audicija je stoga otvorena za sve zainteresirane. Preko stotinu pjevača i dirigent Luka Vukšić s nestrpljenjem iščekuju nove članove obitelji Goranovaca!
Zašto se priključiti zboru IGK?
Zbor IGK je mjesto gdje se potpuni amateri mogu baviti vrhunskom umjetnošću, pjevati u velikom i moćnom zboru, nastupati sa simfonijskim orkestrima i najvećim glazbenicima današnjice, upoznati nove ljude, putovati i doživjeti svjetla pozornice.
Svake sezone, uz redovite nastupe u Zagrebu, zbor ide na bar jednu višednevnu i nekoliko kraćih turneja. Na ruti se posljednjih godina našlo mnogo hrvatskih gradova (Dubrovnik, Korčula, Slavonski Brod, Varaždin), a često se putuje i van granica Lijepe naše (Bosna i Hercegovina, Francuska, Italija, Makedonija, Njemačka, Slovačka).
Musica SacraU zboru IGK pjevali su i mnogi poznati, poput novinara Domagoja Jakopovića Ribafisha, TV voditelja Aleksandra Stankovića, pjevača Arsena Dedića i Vice Vukova te bivšeg britanskog ambasadora Davida Blunta. Usko se surađivalo i s brojnim vrhunskim glazbenicima poput Josipe Lisac, Maksima Mrvice, Tonyja Cetinskog, Joséa Carrerasa i Inve Mule, poznate po ariji iz filma Peti element. Zbog jake tradicije i društvene uloge, može se reći kako je zbor IGK desetljećima među istinskim stupovima društva.
Program Goranovaca sljedećih je mjeseci itekako zanimljiv. Već krajem listopada u Zagrebu se izvodi Verdijev Requiem, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, sa Zagrebačkom filharmonijom. Povodom 65. godišnjice djelovanja u pripremi je revijalni koncert u suradnji svih sekcija SKUD-a IGK i Tonyja Cetinskog. Samo u prosincu Bachov Božićni oratorij sa Zagrebačkom filharmonijom i Carmina burana Carla Orffa uz klavire i udaraljke povodom Dana KDVL i 40. obljetnice iste, a potom i dvostruka izvedba Beethovenove IX simfonije u ožujku.
Zainteresirani kandidati više informacija mogu pronaći na www.igk.hr ili na broju 098/270-251.