Američka premijera filma Osmi povjerenik napunila dvoranu u Los Angelesu
By redakcija On 16 stu., 2018 At 01:47 PM | Categorized As Film, Kultura | With 0 Comments

Egyptian Theatre…

Osmi povjerenik– Bilo je jako zanimljivo gledati i slušati dojmove publike iz američke perspektive. Naime, znao sam da će svi Europljani i Mediteranci dobro reagirati na film, jer im je poznat mentalitet. Međutim, reakcije američke publike je sjajna što dokazuje da je najbitnija stvar u životu emocija koja je jednaka na svim meridijanima i paralelama – rekao je glavni glumac filma Frano Mašković.
Američka premijera filma Osmi povjerenik, hrvatskog kandidata za oskarovsku nominaciju u kategoriji najboljeg filma na stranom jeziku, sinoć je dupkom napunila legendarnu dvoranu Egyptian Theatre na Hollywood Boulevardu. Promocija Osmog povjerenika i Hrvatske, kao poželjne turističke i zanimljive filmske destinacije na američkom tržištu, održana je pod nazivom ‘A Night of Croatian Film & Flavors’. Riječ je o prvoj međunarodnoj suradnji Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC) i Hrvatske turističke zajednice (HTZ) s ciljem stvaranja preduvjeta za što bolji plasman ovog, ali i svakog budućeg hrvatskog oskarovskog kandidata te promocije Hrvatske kroz filmsku industriju.
Osmi povjerenikDogađanje je započelo šetnjom crvenim tepihom na kojem se osim ekipe Osmog povjerenika u sastavu Ivan Salaj (redatelj), Jozo Patljak (producent), Frano Mašković, Borko Perić i Nadia Cvitanović (glumci), Slobodan Trninić (direktor fotografije), Tomislav Bubalo (koproducent), Antonio Patljak (majstor vizualnih efekata), Zorana Rajić (skripterica) te Ivana Grubišić Perišić (direktorica filma), moglo vidjeti i brojne hrvatske filmaše koji žive i rade u Americi. Podršku kolegama tako su došli dati glumac Goran Višnjić, glumice Leona Paraminski i Marija Omaljev, kreativni direktor CBS Sports i dobitnik 36 nagrada Emmy Pete Radovich Jr., snimatelj Vanja Černjul, producent i skladatelj Bobby Boško Grubić te producent i redatelj Alen Petković.
Svoje oduševljenje nije krio ni redatelj filma Osmi povjerenik Ivan Salaj:
– Egyptian Theatre je kultno mjesto i zaista vrhunska lokacija, posebno kada vidite da je dvorana prije projekcije do kraja puna. A to što je među publikom i pedesetak članova Akademije uvelike povećava mogućnost da film bude zapažen. Ove su se godine promijenila pravila te članovi komisija nisu dužni pogledati više od 12 filmova pa se teoretski može desiti da od 90-ak prijavljenih filmove njih pola nitko ni ne vidi. Ako ništa drugo, za nas ovo znači i priliku da film dobije američkog distributera.

Foto: Press

comment closed