fbpx

Ecija Ojdanić o nesretnoj ženi koja se utapala u alkoholu

Ovisnost i žene…

Portal Scena.hr bila je na kazališnoj probi predstave Brodolomke

Ecija Ojdanić

Ecija OjdanićEcija Ojdanić u predstavi ‘Brodolomke‘ igra usamljenu, prevarenu i nesretnu ženu koja je svoju tugu godinama utapala u alkoholu. Njezin lik, Dinka Šupe rođena Matutinović, jako mlada se udala i postala majka. Dok je njezin muž gradio karijeru na političkoj sceni, Dinka je bila svaki dan sve usamljenija.
– I nakon deset godina probudila se s 30 kilograma viška, s djecom koja su razmažena derišta, a suprug ima mlađu ljubavnicu s kojom čeka dijete. Dinka se konačno probudi, uzima život u svoje ruke i započinje novi život – ispričala je Ecija za portal Scena.hr. Kazalište Moruzgva i Ludens teatar donose tragikomičnu predstavu o četiri žene s različitim strahovima, problemima, različitom tugom, ali i različitih društvenih svjetova, koje povezuje ovisnost o alkoholu. Osim ovisnosti, te potpuno četiri različite žene spaja i snažna želja da se suoče sa sobom, svojim promašajima, predrasudom društva te odluka da započnu novi život, da se opet zavole, da skinu sa sebe osjećaj krivnje i osude, da opet budu sretne jer su to zaslužile, jer na to imaju pravo.

Ecija Ojdanić

U tome im pomaže plesni terapeut, također bivši ovisnik. Plesnog terapeuta utjelovio je sjajni glumac Luka Petrušić. Redatelj predstave Brodolomke je Krešimir Dolenčić, a predstava je nastala prema tekstu Ane Maras Harmander.

Ecija Ojdanić

Anita, Kresimir, Brodolomke– Predstava Brodolomke je jedan kreativni proces koji je krenuo tako što smo počele plesati u dramskoj plesnoj radionici Darije Lorenci Flatz ‘4sobe’. Došle smo na ideju da napravimo predstavu u kojoj plešemo i pjevamo. U isto vrijeme, kazalište Moruzgva je s Ludens teatrom Svena Šestaka raspisala natječaj za dramski tekst. Na natječaju je tekst Ane Maras Harmander jednoglasno izabran. No da bismo postigli autentičnost, prošli smo proces glumačkih improvizacija, Ecija Ojdanic, Sven Sestakpa smo Anin tekst uzeli kao predložak i napravili pet živopisnih likova. To je komedija, govori o tužnoj temi, ali na humoran način – naglasila je Ecija te dodaje:
– U svom liku sam željela pokazati ženu koja nije uspjela napraviti tu jednu emotivno – društvenu tranziciju.
Premijera predstave Brodolomke će biti 27. rujna u 20 sati u Ludens teatru u Koprivnici, a 30. rujna 2018. na Sceni Vidra u Zagrebu. Osim Ecije i Luke, u predstavi igraju vrhunske glumice Anita Matić Delić, Daria Lorenci Flatz i Sanja Milardović. Dramaturgiju predstave potpisuje Ana Tonković Dolenčić, kostime Tea Bašić Erceg, koreografiju Ilona Cvitić, dok se za skladanje i autorstvo glazbenih aranžmana pobrinuo Mario Mirković.

Foto: Scena.hr