fbpx

Susret Jelena Radan i Aljoša Šerić u pjesmi Blagoslov

Jelena Radan blagoslov– Ako postoji glazba koja je u ovom trenutku nekako bliska ovom albumu, onda je to, čini mi se, upravo ono što Pavel stvara i diše. Drago mi je što smo se susreli u pjesmi koja zaključuje zajednički period jednog para, ali ga i nastavlja te općenito priča o povezanosti i silaznim putanjama u kojima pronađeš vodiča kroz taj djelić života. U trenu se čovjeku zna promijeniti život i osjećaš se poput akrobate na žici koji je izgubio ravnotežu… – govori Jelena Radan o pjesmi koja je nastala u skladateljskoj manufakturi Anite Valo i Meri Jaman iz grupe Meritas, koje potpisuju glazbu za 13 skladbi na albumu. Glazbenica je objavila novu pjesmu ‘Blagoslov’. To je treći singl novog albuma ‘Voyage’. S Jelenom pjeva i Aljoša Šerić iz grupe Pavel koji potpisuje i tekst za ovu pjesmu. Uz Jelenu i Aljošu tu su i glazbenici na violini koja svojom temom otvara pjesmu, te harmonici, kontrabasu, akustičnoj gitari i udaraljkama (Miroslav Navračić, Emil Gabrić, Ivan Gazibara, Tomi Novak i Josip Konfic). Glazbeni producent je Edi Cukerić. Obzirom da se na ovom albumu pojavljuje kao autor tri teksta, Aljoša Šerić hvali njihovu suradnju.
– Ponosan sam što sam dio Jeleninog albuma, odgovorno i pri punoj svijesti tvrdim da je ‘Voyage’ najbolje otpjevan, produciran i napisan ženski album u zadnjih deset godina i veselim se svakoj budućoj suradnji. Vive la Voyage – kazao je Aljoša.
Album ‘Voyage’ objavljen je 26. lipnja 2013, i priča o unutrašnjem Putovanju do sebe i natrag, ali i onom putovanju koje nas vodi kroz četiri jezika na kojima Jelena interpretira pjesme koje imaju i vizualnu nadogradnju u obliku 14 razglednica čiji je ilustrator Boris Sekulić.
I dok preslušavate njen novi singl i glazbenu suradnju koja je samo dio novog albuma ‘Voyage’, Jelena Radan vas ovim putem poziva na svoj koncert u Tvornici, 24. listopada, kad će na svoje putovanje povesti i vas…

Blagoslov
ako tražiš blagoslov, par zadnjih riječi, dozvolu
mogu ih se sjetit’ barem sto, al sve su fraze, sve su uzalud

previše mi značiš, nismo toliko skupa slučajno
al’ volio bih da sam malo jači, da me ne boli ovako ustrajno

kad zastaneš i ušutiš, kad ispriječi se tama
kad osjetiš da se gubiš, ja vodit ću te tvojim cestama

u zadnjem poglavlju priče, naviku je teško otresti
vrijeme život prevrće, u trenu zemlju izmjesti

[vsw id=”NuHtr_M4G5g” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]