Uplovite u jezivi svijet Stephena Kinga – Castle Rock
By redakcija On 31 srp., 2018 At 05:05 PM | Categorized As Film, Književnost, Kultura | With 0 Comments

Zagreb…

Premijera nove serije Castle Rock od izvršnih producenata Stephena Kinga i J. J. Abramsa

Castle RockGledatelji će moći uploviti u jezivi svijet čuvenog pisca bestselera Stephena Kinga u novoj deseto-dijelnoj seriji ‘Castle Rock‘ (Castle Rock), čija će premijera biti na HBO GO-u 2. kolovoza, kada će u ponudu doći prve četiri epizode, nakon čega će po jedna nova epizoda dolaziti u ponudu svakog četvrtka. Premijera na HBO 3 kanalu će biti 26. kolovoza.
Kombinirajući mitologiju i intimne priče likova iz Kingovih najpopularnijih romana, serija predstavlja sagu o tami i svjetlosti koja se odigrava na nekoliko kvadratnih kilometara šumovitog kraja u američkoj državi Maine. Izmišljeni gradić Castle Rock u Maeinu zauzima značajno mjesto u Kingovom književnom opusu: radnje romana „Cujo” (Cujo), „Tamna polovica” (The Dark Half), „Ono” (It) i „Potrebne stvari” (Needful Things), kao i novela „Tijelo” (The Body) i brojne kratke priče kao što je „Rita Hayworth i iskupljenje u Shawshanku” (Rita Hayworth and The Shawshank Redemption) su ili smještene u Castle Rock ili na neki način povezane s tim gradićem.
Castle RockCastle Rock je jedinstvena psihološka horor-serija i prvo ovakvo istraživanje tema i svjetova koji objedinjuju Kingov opus, koje se naslanja na njegove kultne priče omiljene čitateljima širom svijeta.
U glavnim ulogama su André Holland („Mjesečina”, „Selma”, „42″), Melanie Lynskey, („Zajedništvo”, „Ni na nebu ni na zemlji”) i Bill Skarsgård („Ono”, „Atomska plavuša”), uz Jane Levy („Čistilište u predgrađu”, „Besramnici”) i Sissy Spacek („Carrie”, „Rudareva kći”). Scott Glenn („Preostali”) je među gostujućim glumcima.
Seriju nam donose J. J. Abrams i njegova producentska kuća „Bad Robot Productions” u suradnji sa „Warner Bros. Television”. Sam Shaw i Dustin Thomason su razvili projekt za televiziju i također su izvršni producenti uz J. J. Abramsa, Stephena Kinga, Bena Stephensona, Marka Laffertyja i Liz Glotzer.

Foto: Press

comment closed