Zatvaranje 61. Splitskog ljeta, dodjela nagrada Judita…
Piše: redakcija On 13 kol., 2015 At 06:13 PM | Categorized As Kazalište, Kultura | With 0 Comments

Split…

Medijski pokrovitelj scena.hr

Splitsko ljeto, JuditaKazališni festival 61. Splitsko ljeto završava sutra 14. kolovoza 2015. godine. Po završetku posljednje festivalske izvedbe, koncerta Zagrebačkih solista koji će se, s početkom u 21,00 sati, održati u Meštrovićevim Crikvinama – Kaštilcu, svečano zatvaranje zbit će se u obližnjoj Galeriji Meštrović. Bit će dodijeljene tradicionalne nagrade Judita glavnog medijskog pokrovitelja dnevnog lista Slobodna Dalmacija. Nagrade se dodijeljuju za najvrjednija umjetnička dostignuća u glazbenom i dramskom programu Festivala, a o njima su odlučivali troćlani žiriji, u sastavu: Tatjana Alajbeg, Kosovka Čudina i Mirko Jankov u glazbenom, te : Vlatko Perković, Nila Kuzmanić Svete i Siniša Kekez u dramskom žiriju.
Tako će, nakon mjesec dana putovanja svijetom scenske umjetnosti, ukupno 50 izvedbi, tri premijere u vlastitoj produkciji, od čega dvije praizvedbe na 19 lokacija – od Peristila, Prokurativa, Sustipana, podruma Dioklecijanove palače i Meštrovićevog kaštilca, do matične zgrade Hrvatskog narodnog kazališta Split i dvorišta Kazališta, kaleta i pjaceta Lučca, Galerije umjetnina i tvrđave Gripe – završiti još jedno Splitsko ljeto, 61. u nizu. Četiri festivalske izvedbe gostovale su izvan Splita, u Splitu, Sinju, Klisu i Vrlici te jedno gostovanje na međunarodnom festivalu Ohridsko ljeto.
Zastavu Splitskog ljeta spustit će Dara Vukić, glumica koja je svojim značajnim umjetničkim doprinosom obilježila dramski program Festivala od njegovih začetaka. Ova dramska umjetnica u profesionalnom angažmanu u Splitu je od 1954., godine u kojoj je Splitsko ljeto započeto. Igrala je naslovnu ulogu u danas legendarnoj Tanhoferovoj Antigoni na Peristilu, još sredinom pedesetih, a na sceni je bila i ovog ljeta u predstavi Nevidljivi grad.

Foto: Press

comment closed