fbpx

50 godina postojanja emisija pučke i predajne kulture HRT-a

Zagreb…

U posebnoj emisiji koja je na rasporedu 15. siječnja sudjeluju i Folklorni ansambl Zagreb – Markovac, KUD Kupljenovo te popularni etnosastav Cinkuši

emisijaUredništvo emisija pučke i predajne kulture Produkcijskoga odjela Kultura Hrvatske radiotelevizije proslavilo je krajem prošle godine 50. obljetnicu svojega postojanja. Godine je 1966. glazbenik Božo Potočnik došao na tadašnju Radioteleviziju Zagreb i tako je započela stalna proizvodnja televizijskih emisija o narodnoj glazbi i običajima, odnosno emisija o hrvatskoj popularnoj i tradicijskoj kulturi.
Obilježavajući 50. obljetnicu te proizvodnje, čiji je rezultat dosadašnjih četrdesetak međunarodnih i domaćih filmskih nagrada i priznanja, današnji se urednici emisija pučke i predajne kulture Ljiljana Šišmanović i Aleksej Gotthardy Pavlovsky s gostima u studiju, autorima i stručnim suradnicima prisjećaju uspjeha te dugotrajne, bogate i društveno korisne produkcije Hrvatske radiotelevizije.
emisijaU posebnoj emisiji koja je na rasporedu u nedjelju 15. siječnja 2017. na Prvome programu Hrvatske televizije u 17.40 sati sudjeluju i Folklorni ansambl Zagreb – Markovac, KUD Kupljenovo te popularni etnosastav Cinkuši.
Redatelj je Davor Borić Bubi, producenti Mate Letica i Stjepan Erić, scenografkinja Daniela Boban, dizajnerica svjetla Tatjana Dakić, majstori tona Dražen Muđer i Dorian Stegu, montažer Matija Zajec, a urednici, scenaristi i voditelji Ljiljana Šišmanović i Aleksej Gotthardy Pavlovsky.

Foto: Press