fbpx

Otvorenje izložbe: Margareta Peršić i ‘Sponzoruša’!

Zagreb…

Galerija događanja

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Margareta PeršićIlustratorica, lutkarica i pripovjedačica Margareta Peršić otvara izložbu ‘Sponzoruša‘ u petak, 20. ožujka 2015. godine u 19,00 sati u Galeriji događanja. Na Svjetski dan pripovijedanja u Galeriji događanja Margareta će predstaviti publici ilustracije iz svoje najnovije slikovnice ‘Srce na štapu‘.
– Nekad popularni poštanski sandučići, u današnjem virtualno dirigiranom svijetu ostali su prazni, no Margareta Peršić ih je odlučila oživjeti pričom. U njih je smjestila Margareta Peršićživot jednog mališana koji od scene do scene, od sandučića  do sandučića, mijenja svoje osjećaje. U početku pune negativnog naboja. Dječak tijekom priče  odlazi na put preobraćenja te prolazi svojevrsnu katarzu kroz uzburkanost svijesti. Na kraju priče spoznao je sebe i priznao da je ranjiv. Vratio je svoje srce obješeno na štap na njegovo izvorno mjesto. Izmigoljio iz kukuljice i postao čovjek – piše u predgovoru Silvije Limani.
Izložba će se moći pogledati do 17. travnja 2015. godine, a galerija će biti otvorena radnim danima 10,00 – 21,00 sati i subotom 10,00 – 13,00 sat.

Foto: Press