fbpx

Obilježen 17. Dan ružičaste vrpce

Zagreb…

Dan ružičaste vrpceSedamnaestu godinu zaredom održan je prigodan program obilježavanja Dana ružičaste vrpce na Cvjetnom trgu u Zagrebu te u brojnim hrvatskim gradovima. Između ostalog, na Cvjetnom se, u sklopu humanitarne kampanje Darujmo ružičasti život, prikupljao novac za kupnju aparata za intraoperativno zračenje.
Danas u 10,00 sati od Hrvatskog narodnog kazališta krenula je povorka sjećanja na sve Dan ružičaste vrpcepreminule od raka dojke, ali i sve one koji se hrabro bore s tom zloćudnom bolesti. Povorka hrabrosti zaustavila se na Cvjetnom trgu, gdje je prigodnim programom obilježen 17. dan ružičaste vrpce.
Osim u Zagrebu, Dan ružičaste vrpce obilježen je u brojnim hrvatskim gradovima, gdje su na promotivnim pultovima organizatori upozoravali građane na važnost prevencije i samopregleda te ih pozivali da se uključe u humanitarnu kampanju Darujmo ružičasti život.
Dan ružičaste vrpce podržale su i brojne osobe iz javnog života: Josipa Pavičić, Ana Begić, Ivana Nola, Ankica Dobrić, Mia Begović, Sanja Doležal, Katarina Baban, Mila Elegović, Sonja Šarunić, Kristina Krepela, Amar Bukvić, Matko Knešaurek, Dubravko Šimenc, Edvin Liverić, Marijo Možnik i drugi…

Foto: Press