fbpx

Političko kazalište – Nove snage, Nova rješenja: Kuda ide Zagreb?

Zagreb…

Na prvom izdanju projekta Političko kazalište susreo se novi oporbeni lijevi centar

Političko kazališteU ponedjeljak je u Kazalištu Mala scena održano je prvo izdanje projekta Političko kazalište, pod motom ‘Nove snage – Nova rješenja‘.
– Ideja Političkog kazališta je uspostaviti prostor susreta i dijaloga progresivnih hrvatskih političkih snaga koje objedinjuje to što dijele poštovanje prema vrijednostima demokratskog građanskog društva, zastupaju progresivne politike, nalaze se u političkom spektru od ljevice do centra tj. od centra do ljevice, nalaze se u oporbi, novijeg su datuma osnivanja, a svojim su dosadašnjim radom i dosljednošću, i stranke i pojedinci, pokazali politički integritet – poručuju organizatori.
Političko kazališteNa temu ‘Kuda ide Zagreb’ tako su govorili (abecednim redom) ispred DEMOKRATA Mirando Mrsić, ispred GLASA Anka Mrak Taritaš, ispred NEZAVISNE LISTE ZAGREB Marijana Sumpor, ispred NOVE LJEVICE Rada Borić, ispred NOVE POLITIKE Vlaho Orepić, ispred OraH-a Antun Zorislav Petrović, ispred PAMETNO Bruno Samardžić, ispred RADNIČKE FRONTE Katarina Peović, ispred STARTA Dalija Orešković, ispred ZA GRAD Svibor Jančić, ispred ZAGREB JE NAŠ Tomislav Tomašević te nezavisni vijećnici i zastupnici Bojan Glavašević (Hrvatski sabor), Tihomir Milovac (Skupština grada Zagreba) i Renato Petek (Skupština grada Zagreba).
Nakon izlaganja sudionika Političkog Kazališta, u diskusiju se uključila publika pitanjima i komentarima na temu, a po završetku dvoiposatnog dijaloga i razmjene iskustava, stavova i ideja, građani i sudionici nastavili su se družiti uz piće u foajeu kazališta.
Zaključak prvog izdanja ‘Političkog Kazališta’ na temu ‘Kuda ide Zagreb?’ je da svi problemi u gradu Zagrebu, uključujući nepoštivanje urbanizma, loše upravljanje otpadom, kaotično stanje u prometu, nedostatnu socijalnu infrastukturu od premalog broja umirovljeničkih domova do nedostupnosti stanovanja proizlaze iz autokratskog i netransparentnog načina vladanja Milana Bandića posljednjih 20 godina u kojem se participacija građana svodi isključivo na plaćanje komunalnih naknada.
‘Političko Kazalište’ održavat će se jednom mjesečno uz slobodan ulaz za građane, a sljedeće izdanje ‘Političkog Kazališta’ održat će se u ponedjeljak, 25. studenoga na temu proračuna.
Želja organizatora je da ‘Političko kazalište’ postane prostor dijaloga, analize i razmjene iskustava, ideja i stavova novih političkih snaga koje imaju nova rješenja, a prvo izdanje bilo je više nego obećavajuće.
Svi okupljeni pozdravili su ovo okupljanje i izrazili zadovoljstvo što sudjeluju u stvaranju ovog prostora dijaloga.
Ideja ‘Političkog Kazališta’ potekla je od dr. Marine Pavković, autori su dr. Marina Pavković i Marko Torjanac, a producent je Kazalište Planet Art.

Foto: Press – Maks Petrović