fbpx

Zabilježen u zvijezdama: Stjepan Grgac nominiran na međunarodnome festivalu

Milan…

Dokumentarni film Zabilježen u zvijezdama: Stjepan Grgac nominiran na međunarodnome festivalu u Milanu

Stjepan GrgacDokumentarni film Hrvatske radiotelevizije Zabilježen u zvijezdama: Stjepan Grgac redatelja Hrvoja Bučara nominiran je na međunarodnome festivalu Sport movies & TV 2016 – 34. Milano international ficts fest koji će se održati od 16. do 21. studenoga 2016. godine u Milanu.
Dokumentarni film o Stjepanu Grgcu, velikanu hrvatskoga biciklizma, snimljen je 2014. godine. Priča je to o najuspješnijem Stjepan Grgacbiciklistu u vrijeme Kraljevine Jugoslavije, šesterostrukome prvaku Hrvatske, sedmerostrukome prvaku Zagrebačkoga podsaveza i pobjedniku velikih međunarodnih utrka. Uspjeh Stjepana Grgca na utrci Tour de France 1936. godine nitko nije ponovio tijekom sljedećih 67 godina, a tijekom jugoslavenskoga razdoblja samo je on bio četverostruki prvak. Film je to o iznimnoj sportskoj karijeri, ujedno i o povijesti hrvatskoga biciklizma.
Scenaristi su dokumentarnoga filma Zabilježen u zvijezdama: Stjepan Grgac Mirjana Novak Perjanec i Hrvoje Bučar, koji je ujedno i redatelj filma. Snimatelj je Damir Bednjanec, glazbeni urednik Boris Ciglenečki ml., a režiju potpisuje Matija Zajec.

Foto: Press