fbpx

Besplatna veganska večera za deset najbržih – prijavite se!

Zagreb…

Srijeda, 6. veljače, 18 sati, Jurišićeva 25: vrhunski veganski specijaliteti kod Prijatelja životinja

veganska večeraPrijatelji životinja i građanska inicijativa VEGAN THUGZ koja je prošle godine pokrenula kampanju s jumbo plakatima Zašto smo vegani, počastit će sve zainteresirane koji se dosad nisu okušali u veganstvu finom i bogatom veganskom večerom! Slijedom ukusnih namirnica – od predjela do deserta, gosti će imati priliku vidjeti zašto se sve više ljudi kod nas i u svijetu svakodnevno odlučuje izostaviti meso, mlijeko, jaja i ostale životinjske proizvode iz svoje prehrane.
Organizatori pozivaju sve da ispune internetsku prijavnicu na linku i objašnjavaju:
– Želimo čuti tvoje mišljenje o veganstvu i aktivizmu za prava životinja i usput te počastiti i iznenaditi nezaboravnim veganskim delicijama o kojima ćeš razmišljati još danima. U srijedu 6. veljače 2019. od 18 sati u opuštenom i neformalnom ozračju popričat ćemo s tobom i drugim sudionicima o tome što vi, kao osobe koje se do sada nisu blisko susrele s biljnom prehranom, mislite o veganstvu. Ne brini, prije svega cijenimo iskrenost i otvorenost! Požuri s prijavom jer je broj mjesta ograničen na 10!.
veganska večeraVečera će biti poslužena u prostoru Prijatelja životinja ( prostor Prijatelja životinja – Jurišićeva 25, Zagreb), sudjelovanje je potpuno besplatno, a broj mjesta ograničen na 10.koji će biti prigodno preuređen za tu prigodu. Jedini uvjet za sudjelovanje jest da sudionici nisu vegani niti vegetarijanci.
Čak su i najpoznatiji svjetski kuhari, Jamie Oliver i Gordon Ramsay, uvidjeli koliko raste ovaj prehrambeni trend te prilagodili svoje dosadašnje kulinarske navike. Obojica su se nedavno putem društvenih mreža pohvalili svojim veganskim delikatesama, „veganiziranim“ verzijama blagdanskih jela i prijedlozima jela za osobe koje su u siječnju odlučile isprobati veganski način prehrane zbog Veganuary izazova. Jamie je još prošlog svibnja uveo vegetarijanski i veganski jelovnik u svom talijanskom restoranu, nedavno je kuhao hranu za prvi svjetski veganski nogometni tim te dodao veganske opcije u svoj siječanjski program „Jan Plan“, a Ramsay je lansirao biljnu ponudu u svom londonskom restoranu.
Organizatori večere VEGAN THUGZ-i već dvije godine osmišljavaju i vode evente s kojima na pozitivan i poticajan način motiviraju ljude na suosjećajni životni stil. Ovu večeru vide kao savršenu prigodu za približiti ideju biljne prehrane i veganskog stila života onima koji se do sada nisu susreli s takvim načinom života i prehrane, odgovoriti na njihova pitanja i čuti njihovo mišljenje o veganstvu. Sve goste čeka i dar iznenađenja, kao i besplatna kuharica kako bi s veganstvom mogli nastaviti eksperimentirati i kod kuće.

Foto: Press