fbpx

Božidar Ledinko otkriva kako je nastao brend Galko

Za Scena.hr…

Proslava 25 godina kožne galanterije Galko

Božidar Ledinko

Božidar Ledinko, Galko– 1993. godine počeli smo raditi u 10 metara kvadratnih. Nakon toga smo se preselili u 30 metara kvadratnih, tata mi je dao garažu. Nakon toga smo išli u gradnju nove hale od 200 metara kvadratnih, zatim od 400, pa od 600 metara kvadratnih, a danas proizvodimo u 1400 metara kvadratnih – rekao je direktor kožne galanterije Galko, Božidar Ledinko za portal Scena.hr. Jučer je u zagrebačkom muzeju Mimara bila proslava 25 godina rada Galka. Proslavu 25 godina Galka uveličao je i potpredsjednik Vlade Predrag Štromar. Ledinko se osvrnuo i na recesiju.
– 2007. godine mi smo već osjetili da ulazimo u krizu. To je bila za poduzetnike dosta nezgodna situacija. No uz upornost i puno rada izvukli smo se iz krize i sad imamo kontinuirani rast i nadam se da ćemo i dalje rasti – naglasio je Ledinko. Kožna galanterija Galko proizvodi za policiju i vojsku.
Božidar Ledinko– Kad proizvodimo za policiju i vojsku, vrijede sasvim drugačiji standardi. Zahtjevi su jako visoki, a tu su i propisi. Puno se vremena ulaže na testiranja, a materijali moraju biti vrhunske kvalitete. Dio proizvoda radi se od kože, a dio od tekstila. Materijal mora biti pojačan i otporan na sve – objasnio je direktor Galka. Dodaje da je zbog ekonomske krize Galko morao proširiti proizvodni program i na to područje. Galko je posebno omiljen među ženskom populacijom zbog kvalitetne izrade i dizajna. A nas je zanimalo kakve torbe nosi supruga direktora Galka.
– Moja supruga ima torbu koju želi. Ona torbu mora isprobati. Na njoj testiramo torbe – zaključio je Ledinko kroz smijeh. Ledinko je čitateljima portala Scena.hr za kraj razgovora poručio:
– Dođite u Radničku 55 i posjetite Galko. Tamo nam je odličan asortiman i odlična ponuda. Možete nas posjetiti i na našoj web stranici www.galko.com. Trenutno traje akcija 25 posto za 25 godina Galka.

Foto: Scena.hr