fbpx

Davor Meštrović: Idemo #naNAJjače protiv vršnjačkog nasilja!

Zagreb…

Davor Meštrović– Ako misliš da si žrtva nasilja razgovaraj s najboljim prijateljima, s roditeljima ili svojim učiteljima. Idemo #naNAJjače protiv vršnjačkog nasilja! – poručuje u video poruci Davor Meštrović.
S velikim interesom za projekt GK Žar ptica #naNAJjače protiv vršnjačkog nasilja! su se uključile državne i gradske institucije, gospodarske tvrtke, osnovne škole, dječja kazališta diljem Hrvatske, mediji i poznate javne osoba.
– GK Žar ptica se problemom vršnjačkog nasilja bavi tijekom cijele sezone, radom na premijernoj predstavi Ako kažeš, gotov si! na kojoj su surađivali psiholozi i djeca iz Odbora mladih Poliklinike za zaštitu djecu i mlade. Priča o važnosti borbe protiv vršnjačkog nasilja, u proteklih 5 mjeseci izišla je iz okvira kazališne predstave i našeg kazališta. S velikim interesom za projekt su se uključile državne i gradske institucije, gospodarske tvrtke, osnovne škole, dječja kazališta diljem Hrvatske, mediji i poznate javne osoba koji su nas podržali video porukama, a neki od njih pomoći će i svojim aktivizmom na društvenim mrežama, kako bi pojačali osviještenost javnosti na ovaj veliki društveni problem. Svi zajedno udružili smo se u veliki projekt #naNAJjače protiv vršnjačkog nasilja s ciljem da glasno progovorimo o ovom velikom društvenom problemu, jer svako četvrto dijete u hrvatskim školama trpi neki oblik nasilja, i da senzibiliziramo javnost i sve institucije koje se bave djecom kako bismo zajednički pomogli onima koji školske dane provode u začaranom krugu nasilja – riječi su voditeljice projekta Milanke Čolović.
– Na dan Nacionalne borbe protiv vršnjačkog nasilja 26. veljače, kada simbolično započinje projekt i 20.Naj, naj, naj festival, u 12.30 sati održat će se humanitarna nogometna utakmica između poznatih osoba iz javnog života koju će igrati: Damir Hoyka, Tomislav Jelinčić, Frano Mašković, Marko Šapit, Ivan Dečak, Filip Juričić, Drago Utješanović… i djeca iz zagrebačkih škola. Pobjednik dobiva veliku nagradu INE. Fond nagrade zajedno s ulaznicama od predstava, ide u donacije namijenjene osnovnoškolskim projektima protiv nasilja – poručuju organizatori.

Foto: Press – GK Žar ptica/screenshot
Video:

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=UHIa5C_VJZs[/embedyt]