fbpx

Indijanac Komanč, Draga Milana i Hrvatski u upotrebi!

Ministrica kulture, Daniel ZdericPrvi su dan Interlibera na Profilovom štandu u 5. Paviljonu Zagrebačkog velesajma obilježile tri promocije, a među brojnim posjetiteljima pozornost su privukli predsjednik Republike Ivo Josipović, ministrica kulture Andrea Zlatar Violić i gradonačelnik Milan Bandić.
Hrvatski u upotrebi‘, prvu funkcionalnu gramatiku našeg jezika predstavili su autori Marko Alerić i Tamara Gazdić-Alerić. Priručnik se sastoji od 121 lekcije koje vam omogućuju stjecanje znanja i sigurnost u govorenju i pisanju. U svakoj lekciji navode se primjeri, objašnjavaju jezična pravila, daju upute za njihovo bolje ovladavanje i razumijevanje, upozorava na najčešće pogreške, navode zadaci kojima jezična pravila možete uvježbati. Autori su istaknuli kako je ‘Hrvatski u upotrebi’ izvrstan ‘alat’ za strance koji uče naš jezik, a već se aktivno koristi i za poslovno usavršavanje u nekim domaćim tvrtkama.
Ankica Begić imala je 31 godinu kada joj je otkrivena bolest esencijalna trombocitemija, da bi poslije svoje četrdesete bila suočena s jedinom nadom u spas – transplantacijom matičnih stanica od nesrodnog davatelja. Iz dana je u dan otvoreno zapisivala svoje doživljaje, strahove i utjehe, a najživopisnije je i podijelila s publikom Interlibera na promociji svoga dnevnika ‘Indijanac Draga MilanaKomanč, moj brat po krvi’. Svi su primjerci knjige besplatni, a Profil je objavljuje u suradnji sa Zakladom Ana Rukavina kao doprinos informiranju o mogućnostima liječenja matičnim stanicama te kao poticaj za doniranje matičnih stanica i krvi iz pupkovine. Zakladu je na promociji zastupala Mirta Vrančić.
Milana Vuković Runjić prvi je put prolistala vlastitu zbirku eseja ‘Draga Milana’ u Italiji‘ baš na sinoćnjoj promociji. Urednik ovog naslova Profilove biblioteke ‘Velimir Visković bira za Vas’ osobno je propitkivao autoricu o temama ljubavi bez seksa i seksa bez ljubavi, autobiografskim elementima, self-help pristupu te je još jednom provjerio jesu li pitanja kojima se otvaraju poglavlja u Milaninoj knjizi doista sva došla od čitatelja talijanskog tjednika Internazionale ili je barem jedno postavila sama sebi. Milana je šarmantno i duhovito odgovarala, a kad je bila zamoljena za završnu riječ kazala je ‘ciao’.

Foto: Press Scena.hr