fbpx

Ivan Dečak: Sinu pjevam Nove Fosile da prestane plakati

Narodni…

Ivan Dečak– Vrtio sam nekoliko pjesama koje bismo mogli odsvirati i onda sam zasvirao ‘Milenu’ i moj sin, koji je plakao, u tom je trenutku prestao plakati. Rekoh, okej, mogli bi to – tako je frontmen Vatre, Ivan Dečak, najavio njihov izbor za obradu u polusatnoj svirci uživo na Narodnom radiju.
Glazbenici koji dolaze na Narodni u glazbenu emisiju Living Room Acoustic uz vlastite pjesme moraju izvesti i neku obradu koja je potpuno različita od glazbe koju inače sviraju. Grupa Vatra je iznenadila slušatelje s klasikom Novih Fosila pa je Ivan Dečak zapjevao ‘Milena generacijo moja, jesmo li previše htjeli?’.
Voditelji Tomislav Cvetković i Gina Victoria Damjanović doznali su kako je Dečak skoro svakog dana na tržnici, a on im je priznao da tamo čak i pronalazi inspiraciju za pjesme.
– Popričam tamo s tetama, pa čak i za ovu pjesmu ‘Nama se nikud ne žuri’ sam naslov našao u pekarnici u kojoj kupujem kruh. Gospođa koja tamo radi i prati bend je rekla: ‘Polako, ne žuri ti se nigdje’, ja joj kažem da baš razmišljam kako će se zvati pjesma, imao sam dva – tri imena i jedan od njih je bio taj.
Ivan Dečak je oborio i dosadašnji rekord u Splenkaj me! izazovu na Narodnom. Bolji je bio i od Kedže i od Rozge. Plank intervju je radila Gina Victoria Damjanović, a Dečak se za to vrijeme morao podlakticama i nožnim prstima oslanjati o pod, a stražnjica i tijelo trebali su mu lebdjeti napeto iznad tla.
Vatra iduće godine slavi 20 godina benda pa pripremaju veliki koncert u Zagrebu.

Foto: Press
Video:

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=N3OM0kIhIQU[/embedyt]