fbpx

Lara Cvjetko osvojila broncu u Domu sportova

Nakon osam minuta borbe Lara Cvjetko brončana

– Naporna, ali velika pobjeda! Nakon što u četvrtfinalu nisam radila «svoj» judo, u repasažu sam bila bolja. U borbi za broncu su me brze dvije kazne sputale, pa sam morala imati sigurniji pristup, ali nisam odustajala i to mi je velika stvar. Hvala svima na potpori, sve to mi se pretočilo u dodatnu snagu na kraju i u moment da dođem do pobjedničkog bacanja – rekla je Lara Cvjetko, koja je ušla dominantno u turnir uvjerljivo pobijedivši Šveđanku Nilsson.

Lara Cvjetko

Drugog dana Zagreb European Opena u Domu sportova hrvatski predstavnici, Lara Cvjetko (do 70 kg) i Marko Kumrić (do 100 kg), došli su do dvije borbe za broncu.

Nakon zlata Ive Oberan u subotu, nedjelja je donijela još dvije borbe za medalje hrvatskih predstavnika te jednu osvojenu broncu. Lara Cvjetko (do 70 kg) je pokazala veliko srce i želju u borbi za broncu protiv Nizozemke De Voogd. Zagrepčanka se vrlo brzo našla u problemima, s dvije kazne, ali je naporno radila i kroz golden score dovela borbu do završne drame.

Uz veliku potporu reprezentacije s tribina, Lara Cvjetko je u devetoj minuti borbe lijepo bacila Nizozemku na ippon i proslavila broncu pokazavši mentalitet pobjednice.

U četvrtfinalu je «maratonska» borba protiv Talijanke Pedrotti otišla u osmu minutu kada je Talijanka ipponom prošla dalje, a Lara Cvjetko poslala u repasaž. Tamo je za 20 sekundi ipponom pobijedila Nizozemku Visser i tako osigurala borbu za broncu.

Marko Kumric

Kvalitetne kvalifikacije odradio je i Marko Kumrić (do 100 kg). Nakon Portugalca Britesa, na ippon je bacio i Ukrajinca Hutsola te ušao u polufinale, gdje ga je čekao Kosovar Zekaj. Splićanin je krenuo odlično, kvalitetnim gardom kontrolirao borbu, ali zatim ušao u napad iz kojeg se našao u zahvatu protivnika i završio u borbi za broncu.

Protiv Lysenka je ponovno dobro krenuo, prvi napadima natjerao Poljaka na kaznu, ali to kao da je probudilo protivnika, koji je ipponom došao do slavlja i brončane medalja, a Kumrić završava natjecanje u Zagrebu na 5. mjestu.

Do četvrtfinala su došli i Petrunjela Pavić (do 78 kg), Helena Vuković (preko 78 kg) te Ivan Čović (preko 100 kg), ali nakon poraza u borbi za polufinale, upisali su i poraze u repasažu. Tin Straža i Ivan Jelača (oba u kategoriji do 90 kg) upisali su prve nedjeljne pobjede hrvatskih predstavnika, a nakon uspješnog početka nisu uspjeli nastaviti pobjednički te su u drugim izlascima na tatami završili svoje nastupe u Domu sportova.

Svoj nastup u Zagrebu su nakon prvih borbi završili Anđela Violić (do 70 kg), Dominik Rožić (do 81 kg), Oliver Makarović (do 81 kg), Josip Kokeza (do 100 kg), Karla Kulić (do 70 kg), Lara Kliba (do 70 kg), Damian Sokolović (do 81 kg), Tina Radić (preko 78 kg), Lovre Barišić (do 81 kg), Zrinka Miočić (preko 78 kg), Marko Džin (do 81 kg), Katarina Lucija Vuković (preko 78 kg), Domagoj Bratinčević (do 100 kg), Mario Hitzthaler (do 90 kg), Ivan Copić (do 90 kg), Josip Bulić (do 90 kg), Bruno Capan (do 81 kg).

Idući veliki turnir je Grand Slam Kazan (5. do 7. svibnja) na kojem će nastupiti Barbara Matić (do 70 kg), Karla Prodan (do 78 kg), Ivana Maranić (preko 78 kg), Dominik Družeta (do 81 kg) i Zlatko Kumrić (do 100 kg).

Foto: Press